avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Depozitare gunoi spatiu comercial
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Depozitare gunoi spatiu comercial

Buna ziua
reprezentanta sc care detine unul din spatiile comerciale de la parterul blocului insista sa depoziteze in ghena blocului tomberoanele de gunoi ale unuia dintre spatiile detinute de sc respectiva, asta din dorinta de a recompartimenta spatiul comercial al dinsilor astfel incit sa mai creeze un mic magazin (magazinul functioneaza de citiva ani, pina acum au avut spatiu pt gunoi...). Tomberoanele apartin unui magazin de carne si mezeluri si locatarii nu doresc in ghena noastra astfel de deseuri deoarece vin sobolani. I s-a dat raspuns negativ chiar de catre ad gen, s-a intimplat sa vina cu aceasta cerere exact inainte de aceasta adunare. Acum insista ca ghena este parte comuna si are dreptul. Dar la parter mai avem si o banca(spatiu detinut de aceeasi sc cu cererea respectiva) si inca un magazin "cu de toate", alimentare si nealimentare. Daca toti vor spatiu in ghena unde mai punem tomberoanele noastre? Am intrebat verbal la primarie insa nu mi s-a putut da un rapsuns pe loc, din dorinta de a nu gresi, subiectul fiind "delicat", va trebui sa revin in citeva zile sa aflu raspunsul. Daca fac o petitie tot la primarie dureaza o luna pina primesc raspuns....Stie cineva ce lege reglemeneteaza depozitarea gunoiului de catre societatile comerciale? Reprezentanta societatii detinatoare a spatiului nu vrea sa plateasca contributia la cheltuielile asociatiei pina nu ii permitem accesul la ghena. Ba chiar a zis ca face rost de cheia de la intrarea in bloc, urca la un etaj oarecare si arunca de acolo gunoiul la ghena...Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:19, 5 August 2014
Solicitati sprijinul societatii care ridica gunoiul din cartierul dumneavoastra. Puteti sa sugerati acelasi lucru si firmei de la parterul blocului ce solicita acum ghena dumneavoastra. Poate impreuna cu firma de salubrizare o sa gsiti solutia.
Iar daca proprietarul spatiului de la parter vrea sa faca ceva modificari, sa recortimenteze..., trebuie sa o faca in conformitate cu legislatia, pe baza de proiect, avize, aprobari de la primarie si cu acordul asociatiei de proprietari. Primaria daca-i emite un certificat de urbanism, cu siguranta o sa-i ceara sa prezinte acordul asociatiei de proprietari. Si in acest caz puteti discuta, negocia si gasi o solutie convenabila si pentru proprietarii de apartamente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune asociatie doar_eumike doar_eumike e normal ca in lista de intretinere sa apara la cheltuilei comune - si taxa pe gunoi- al magazinelor de la parterul blocului? noi avem 4 magazine dintre ... (vezi toată discuția)
Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)
Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)