Buna ziua,
Nu imi este prea clar regimul unui magazin intr-un apartament de bloc asa ca as dori ajutorul dumneavoastra.
In blocul in care locuiesc, la parter, intr-o garsoniera exista de ani buni un magazin, proprietarul magazinului este si proprietarul de drept al garsonierei. Spatiul este unul cu regim locativ, nu cu regim comercial ca in cazul spatiilor construite astfel.
Acest magazin aparent nu este racorda la apa calda, gaz si caldura, si nu plateste gunoi(ar avea contract separat, desi gunoiul lor, foarte mult cantitativ, este preluat o data cu cel al blocului si tinut tot la ghena blocului).
La intretinere sunt trecute 4 persoane si aparent i se calculeaza cotele de intretinere exact ca si celorlalti proprietari.
Aceasta situatie imi ridica niste semne de intrebare, deoarece nu mi se pare normal ca o societate comerciala sa plateasca exact aceleasi cote de intretinere ca si o persoana fizica.
in plus, nu se ocupa de curatinia din jurul blocului, desi asa ar fi normal...magazinul are desfacere la geam, oamenii consuma cafele, alcool, etc. in jurul blocului si automat produc o gramada de gunoi pe care il lasa pe jos si pe spatiile verzi, si este strans doar cand iese cu scandal.
Inca un lucru important de mentionat, proprietarul magazinului si implicit al garsonierei este si Presedintele asociatiei de proprietar, ceea ce mi se pare putin conflict de interese...de nenumarate ori s-a opus oricaror imbunatatiri care ar spori confortul nostru dar pun in pericol afacerea domnului....reabilitare, montare camere supravechere, curatenie, etc.
As dori sa ma implic mai mult, dar legislatia este atat de stufoasa si ambigua pentru un necunoscator ca mine ca nu stiu de unde sa incep si pe ce sa ma bazez.
Ce mi-asi dori sa stiu este:
- cum trebuie incadrat magazinul in asociatie ca si cheltuieli
- ce responsabilitati are fata de asociatie
- proprietarul magazinului poate din punct de vedere juridic sa fie Presedintele asociatiei in care activeaza societatea, nu este conflict de interese?
- care sunt autoritatile care ar trebui sa vegheze ca astfel de societati respecta linistea si confortul locatarilor din blocul in care activeaza.
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns:
ynocentta , utilizator
18:05, 7 Februarie 2020