Mi-am deschis un PFA pe partea de IT recent și aș dori să știu două lucruri:
1. Sunt nevoit să dețin licență pe toate programele pe care le utilizez, asemănător societăților comerciale?
2. Dețin un desktop și un laptop. Laptop-ul îl folosesc în scop profesional, desktop-ul în scop personal. Dacă pe laptop sunt în regulă cu toate licențele, e nevoie ca același lucru să îl fac și pe desktop? Dacă vine un control mă pune să deschid și desktop-ul deși îi spun că laptop-ul e pentru PFA?
Trebuie să menționez undeva faptul că laptop-ul e de servici și nu desktop-ul? Sau e suficient să îi transmit verbal asta eventualului individ care face controlul?
georgeenciu a scris:
1. da, legal vorbind este sunteti obligat sa aveti licenta de folosire pentru orice software pe care-l folositi, altfel se considera furt
ce inseamna laptop "de servici" ?
laptopul trebuie sa fie proprietatea dvs (adica cumparat de PFA si trecut in registrul inventar) sau trebuie sa existe un contract de comodat pentru folosirea lui intre PFA si proprietarul acestuia (in cazul acesta repsonsabilitatea licentelor este al proprietarului, dar trebuie sa existe)
Contabilitate pfa
Macaret
Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.