avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Programe cu licențã în PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Programe cu licențã în PFA

Bună ziua,

Mi-am deschis un PFA pe partea de IT recent și aș dori să știu două lucruri:

1. Sunt nevoit să dețin licență pe toate programele pe care le utilizez, asemănător societăților comerciale?

2. Dețin un desktop și un laptop. Laptop-ul îl folosesc în scop profesional, desktop-ul în scop personal. Dacă pe laptop sunt în regulă cu toate licențele, e nevoie ca același lucru să îl fac și pe desktop? Dacă vine un control mă pune să deschid și desktop-ul deși îi spun că laptop-ul e pentru PFA?
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 14:14, 6 August 2014
1. da, legal vorbind, sunteti obligat sa aveti licenta de folosire pentru orice software pe care-l folositi, altfel se considera furt.

2. vi se va cere doar laptop-ul.
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
george-neagu, moderator
Mulțumesc pentru răspuns.

Trebuie să menționez undeva faptul că laptop-ul e de servici și nu desktop-ul? Sau e suficient să îi transmit verbal asta eventualului individ care face controlul?

georgeenciu a scris:

1. da, legal vorbind este sunteti obligat sa aveti licenta de folosire pentru orice software pe care-l folositi, altfel se considera furt

2. vi se va cere doar laptop-ul

ce inseamna laptop "de servici" ?
laptopul trebuie sa fie proprietatea dvs (adica cumparat de PFA si trecut in registrul inventar) sau trebuie sa existe un contract de comodat pentru folosirea lui intre PFA si proprietarul acestuia (in cazul acesta repsonsabilitatea licentelor este al proprietarului, dar trebuie sa existe)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa pe codul caen 6202 la norma de venit - intrebari cu noile schimbari danyboy danyboy Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de un PFA pe codul CAEN 6202 la norma de venit: 1. Mai exista norma de venit pentru IT (creare the software ... (vezi toată discuția)
Licenta windows la pfa vma_RR vma_RR Buna ziua, Mi-am facut un PFA consultanta IT si voi folosi laptop-ul care il am cumparat mai demult pe persoana fizica. Pentru asta am facut un contract de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Macaret Macaret Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)