avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

parintii mei au o casa cu contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere obtinut astfel de la parintii tatalui meu.in 2004 tatal meu a decedat mama ramanand singura 'proprietara'.in 2008 a decedat si bunica mea,bunicul meu a ramas in grija mamei potrivit contractului si tinand cont ca este si nevazator.mama nu stat decat 1 an langa batran si din aceasta cauza acesta a hotarat sa anuleze contractul vrand sa imi vanda mie casa tot cu un astfel de contract.....intrebarea este ca daca moare batranul pana am hotararea definitiva sa pot face un alt contract la mostenire in afara de copiii batranului ,mama (cea caruia batranul i-a anulat in instanta fostul contract)mai are vreun drept la succesiune.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:53, 6 August 2014
Buna ziua,
1. Nu mama a ramas singura proprietate decat daca s-a dezbatut sucesiunea de pe urma tatalui dumneavoastra si dumneavoastra cu fratii dumneavoastra (daca mai aveti frati) ati renuntat la mostenire.
2. Nu am inteles care este situatia actuala a contractului de vanzare cumparare cu clauza. a fost anulat in totalitate in instanta?
Daca da, atunci bunicul dumneavoastra a devenit proprietar.
Mostenitori ai bunicului sunt toti copii lui vii sau decedati.
Daca exista copii ai bunicului decedati, in locul acelora vin copii lor (nepotii bunicului) prin reprezentare.
Consultati un avocat care, cu toate actele in fata, va va putea da un raspuns potrivit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenitor aly_cupy aly_cupy Buna ziua! In urma cu aproximativ 13 ani parintii mei au divortat, mama nu a avut bani pentru a face partajul si s-au inteles de comun acord la impartirea ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)