avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenirea la numele anterior casatoriei, nume pastrat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenirea la numele anterior casatoriei, nume pastrat de la o casatorie anterioara!

Buna ziua,
"Legea spune Art. 383
Numele de familie după căsătorie
(1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei. Instanţa ia act de această înţelegere prin hotărârea de divorţ.
(2) Pentru motive temeinice, justificate de interesul unuia dintre soţi sau de interesul superior al copilului, instanţa poate să încuviinţeze ca soţii să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei, chiar în lipsa unei înţelegeri între ei.
(3) Dacă nu a intervenit o înţelegere sau dacă instanţa nu a dat încuviinţarea, fiecare dintre foştii soţi poartă numele dinaintea căsătoriei."

Deci,pot reveni la numele pastrat din prima casnicie? Conform hotararii de divort? Numele anterior casatoriei actuale!
El este de acord. Notarului i se pare ca nu pot reveni la numele dinaintea castoriei in cauza! Este incredibila situatia! Legea spune ca pot reveni la numele dinaintea casatoriei...iar notarul spune ca pot reveni la numele dinaintea ORICAREI casatorii! Sunt total bulversata! Pai nu se vede in certificatul de casatorie numele anterior? Ma gandeam ca poate legea ma obliga la numele de fata! Dar am inteles de la dumneavoastra ca este vorba de numele dinaintea casatoriei despre care vorbim!
Notarului i se pare gresit.. nu inteleg , vrea sa reveniti la numele de fata ?
La notar trebuie sa va intelegeti fie sa ramaneti cu cel din casatorie fie sa reveniti la numele anterior casatoriei , numele anterior e ala pe care il purtati cand ati depus actele de casatorie.
Exact! Doar notarul vrea sa refac actele si sa revin la numele din nastere,ci nu la cel dinaintea casatoriei!Daca am fost infiata si mi-am schimbat numele care il aveam din nastere,clar nimeni nu ma poate obliga sa iau numele ala! Deci,ori imi pastrez numele sotului ori revin la cel dinaintea casatoriei! Este indignata notarita ca nu vreau numele din certificat! Vrea sa se intereseze la casa de casatorii,la politie ,ca sa fie sigura!
In ce lume traim!!!
Ce acte vrea sa refaceti dvs ?
Se poate ca la mijloc sa fie vb de o neintelegere, nu cred ca notarul nu stie ca numele anterior nu e totuna cu numele dobandit la nastere sau dupa adoptie. Poate aveti dvs o incurcatura in acte.
S-o luam de la inceput, dvs vreti sa dati divort la notar.
Ati mai fost casatorita, ati divortat, ati ramas cu numle sotului ca asa v-ati inteles, v-ati recasatorit, ati luat la casatorie numele sotului si acum.divortati si vreti sa reveniti la numele anterior, adica cel cu care ati ramas dupa primul divort si notarul zice ca nu se poate pt ca..si aici sa ziceti dvs.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
gi-jane2, moderator
gi-jane2 a scris:

Ce acte vrea sa refaceti dvs ?
Se poate ca la mijloc sa fie vb de o neintelegere, nu cred ca notarul nu stie ca numele anterior nu e totuna cu numele dobandit la nastere sau dupa adoptie. Poate aveti dvs o incurcatura in acte.
S-o luam de la inceput, dvs vreti sa dati divort la notar.
Ati mai fost casatorita, ati divortat, ati ramas cu numle sotului ca asa v-ati inteles, v-ati recasatorit, ati luat la casatorie numele sotului si acum.divortati si vreti sa reveniti la numele anterior, adica cel cu care ati ramas dupa primul divort si notarul zice ca nu se poate pt ca..si aici sa ziceti dvs.

Pentru ca nu este numele din certificatul de nastere!

Alte discuții în legătură

Desfacerea casatoriei Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Sotia este plecata in strainatate , iar sotul , in lipsa acesteia, declara ca nu cunoaste domiciliul acesteia si cere desfacerea ... (vezi toată discuția)
Lipsa nume in sentinta de divort Doina55 Doina55 Am divortat acum 22 de ani,in cererea de divort am cerut 1) desfacerea casatoriei si 2) revenirea la numele purtat anterior casatoriei.Dupa 22 de ani mi sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa divort GEORGE STAHIESCU GEORGE STAHIESCU Buna seara... Parintii mei sunt divortati de 15 ani timp in care mama a pastrat numele tatalui preluat prin casatorie. Dupa 15 ani taica-meu s-a trezit ca ... (vezi toată discuția)