Sa inteleg ca nu am fost suficient de explicita.
Sunt din 27 mai 2007 in concediu de crestere copil si primesc si indemnizatia de crestere copil in urma unui contract in invatamant pe perioada determinata.
Pe 27 noembrie 2008 am nascut cel de al doilea copil si vreau sa-mi iau concediu si indemnizatie si pentru acesta.
Termin concediu pe 27 mai 2009. cum trebuie sa procedez.
Am fost sa ma interesez la institutia competenta si mi-au cerut o adeverinta de la ultimul loc de munca. Ultimul angajator nu-mi elibereaza aceasta hartie deoarece contractul a fost pe perioada determinata si a expirat iar ei mi-au incetat activitatea.
Sper ca acum m-ati inteles.
Multumesc!
Angajatorul trebuie sa va elibereze o adeverinta din care sa rezulte ca inainte de nasterea copilului ati muncit acolo (ma refer la nasterea primului copil).
Oricum , dumneavoastra veti beneficia de indemnizatie pentru ca in ultimele 12 luni anterioare nasterii celui de al doilea copil ati realizat venituri profesioanle supuse impozitului pe profit, deoarece indemnizatia primita este asimilata acestui venit profesional.
Nu are importanta daca contractul isi mai are valabilitate sau nu!.ANGAJATORUL are obligatia sa va elibereze o adeverinta de salariat prin care sa specifice perioada in care Dmv ati colaborat
La solicitarea salariatului angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.
Art.40 alin.2 c.mun. dispune ca, angajatorului în revin, în principal, următoarele obligaţii:
...
h) să elibereze, la cerere, toate documentele care atestă calitatea de salariat a solicitantului;
Conform Codului muncii, angajatorul nu are dreptul sa intrerupa contractul de munca daca sunteti in concediu de maternitate sau de crestere a copilului pana la 2 ani ( asta in cazul in care Dvs. ati facut cerere scrisa, in care solicitati concediul )