avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara si concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara si concediere

Buna ziua. Am si eu nevoie de niste indrumari daca se poate.
Lucrez la o firma si urmeaza sa fiu concediat pe motiv ca nu am respectat regulamentul intern. In regulamentul intern al fabricii spune clar ca nu avem voie sa venim la servici sub influenta bauturilor alcoolice si a drogurilor.
In urma cu o luna, impreuna cu alti colegi am fost supusi unor teste antidrog pentru a fi preluati de o firma mai mare. Asa ni s-a spus dar dupa mi-am dat seama ca am fost cercetat disciplinar fara a fi anuntat in prealabil.
In urma testelor antidrog am fost depistat pozitiv deoarece cu cateva zile inainte de test am tras doua fumuri dintr-o tigara cu marijuana intr-un club de la o persoana necunoscuta. Eram baut si nu am mai realizat.
Problema este urmatoarea. Ei spun ca daca substanta se afla in corp se considera ca am venit la servici sub influenta drogurilor. Dar la servici am venit dupa doua zile de la consumul propriuzis .
Urmeaza sa ma prezint cu un avocat la convocarea pentru cercetarea disciplinara si vreau sa fac contestatie in instanta. S-a procedat corect? sa se decida incheierea contractului de munca pe motive ca am consumat substante interzise in timpul meu liber?
In instanta - daca se va ajunge acolo - batalia se va da pe explicarea expresiei "sub influenta". Un salariat care se prezinta la lucru la 8 dimineata, dar a baut pana la 3 noaptea si este depistat cu 0,1 la mie alcoolemie in sange este sau nu este sub influenta bauturilor alcoolice? Nu e intrebare, ci e un exemplu despre cum s eva purta o eventuala discutie in instanta
Buna seara,
Daca politistul te surprinde conducand autovehiculul cu 0,01ml alcool in sange, iti suspenda permisul pentru ca ai condus sub influenta bauturilor alcoolice.
Angajatorul nu are de unde sa stie ca ai consumat substante halucinogene acum 3 ani, el (angajatorul), la control, in interiorul fabricii si in timpul programului a constatat ca angajatul are in sange substanta interzisa.
Din afirmatia domnului reiese ca a stiut ca este supus unei testari antidrog, chiar daca verificarea era motivata de preluarea fabricii de catre o firma mai mare.
Revenind la conducerea autovehiculelor, daca, conducatorul auto, este depistat cu orice urma de substanta stupefianta in sange, i se intocmeste dosar penal intrucat se considera, ca a savarsit o infractiune, nu este intreabat daca a consumat azi sau acum o luna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
mihaip29, utilizator
Pentru "unemployed": aţi afirmat că "urmează să fiu concediat...."
De unde ştiţi că urmează să fiţi concediat? Concedierea este doar una din sancţiunile disciplinare
unemployed a scris:

In regulamentul intern al fabricii spune clar ca nu avem voie sa venim la servici sub influenta bauturilor alcoolice si a drogurilor.
In urma cu o luna, impreuna cu alti colegi am fost supusi unor teste antidrog pentru a fi preluati de o firma mai mare. Asa ni s-a spus dar dupa mi-am dat seama ca am fost cercetat disciplinar fara a fi anuntat in prealabil.
Urmeaza sa ma prezint cu un avocat la convocarea pentru cercetarea disciplinara si vreau sa fac contestatie in instanta. S-a procedat corect?


Nu ati indicat tipul testului screening. Sunt cel putin cinci moduri prin care se fac teste screening pentru consumul de marijuana, pentru determinarea concentratiei ingredientului activ THC din marijuana. Iar fiecare tip de test isi are avantajele si dezavantajele, cat si modul prin care rezultatul testului poate fi VICIAT de anumiti factori de interferenta. Ce probe vi s-au prelevat? Vi s-au comunicat rezultatele testelor primare sau finale?

In functie de tipul testului, puteti discuta cu avocatul despre modalitatile prin care puteti demonstra ca rezultatul ar fi fost viciat de anumite circumstante.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
horatiusasu a scris:

In instanta - daca se va ajunge acolo - batalia se va da pe explicarea expresiei "sub influenta". Un salariat care se prezinta la lucru la 8 dimineata, dar a baut pana la 3 noaptea si este depistat cu 0,1 la mie alcoolemie in sange este sau nu este sub influenta bauturilor alcoolice? Nu e intrebare, ci e un exemplu despre cum s eva purta o eventuala discutie in instanta


Mi se pare buna explicatia si la obiectul faptei, odata ce in sange iese alcool/droguri precum si faptul ca legea sanctioneaza existenta acestora in sange; dupa cum spune si mihaip29 politistul ce sanctioneaza soferul care a baut aseara, daca in singe a iesit 0,1 la mie. Fiecare dintre noi stim ca toate substantele halucinogene sau alcoolul au o perioada destul de mare de depistare in organism ceea ce ne face responsabili pentru consumul acestora cu buna stiinta, adica fie sofer, fie salariat sau altceva ne asumam resposabilitatea pentru faptele noastre in perioada de dupa consum, asa cum apreciez ar trebui sa faceti si dvs.
Presupun ca ati stiut ca fumati marijuana, ati fumat cu buna stiinta si nu ati fost pacalit sau drogat fara stiinta sau voia dvs., in concluzie v-ati asumat orice responsabilitate pentru faptele dvs. Daca ati fost drogat fara voia dvs. ar fi bine sa depuneti o plangere impotriva "prietenilor" care v-au facut asta, cu atat mai mult ca aveti dovada analizelor de sange.
Atentie la prevederile art. 2 din Legea 143/2000 republicata "Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi."
Asta nu va face sa pierdeti numai locul de munca ci si libertatea!

Alte discuții în legătură

Consum de alcool la serviciu marian.b marian.b In urma unei verificari cu fiola alcooltest, efectuate in cadrul unitatii, aceasta a reactionat pozitiv si s-a inverzit in proportie de 40%. Daca fiola este ... (vezi toată discuția)
Testul antidrog pentru angajati - legal sau nu? danamarciuc danamarciuc Buna ziua! In cadrul firmei pe care o reprezint exista o persoana pe care o suspectam ca este consumatoare de substante interzise. In ultima vreme ne ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare legata de consumul cronic de canabis. ... YKZ21 YKZ21 Buna ziua! Am o intrebare legata de consumul cronic de canabis. Eu fumez cam 0.1 g maxim in fiecare seara pe la ora 23. In rest nu consum deloc in timpul ... (vezi toată discuția)