avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara si concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara si concediere

Buna ziua. Am si eu nevoie de niste indrumari daca se poate.
Lucrez la o firma si urmeaza sa fiu concediat pe motiv ca nu am respectat regulamentul intern. In regulamentul intern al fabricii spune clar ca nu avem voie sa venim la servici sub influenta bauturilor alcoolice si a drogurilor.
In urma cu o luna, impreuna cu alti colegi am fost supusi unor teste antidrog pentru a fi preluati de o firma mai mare. Asa ni s-a spus dar dupa mi-am dat seama ca am fost cercetat disciplinar fara a fi anuntat in prealabil.
In urma testelor antidrog am fost depistat pozitiv deoarece cu cateva zile inainte de test am tras doua fumuri dintr-o tigara cu marijuana intr-un club de la o persoana necunoscuta. Eram baut si nu am mai realizat.
Problema este urmatoarea. Ei spun ca daca substanta se afla in corp se considera ca am venit la servici sub influenta drogurilor. Dar la servici am venit dupa doua zile de la consumul propriuzis .
Urmeaza sa ma prezint cu un avocat la convocarea pentru cercetarea disciplinara si vreau sa fac contestatie in instanta. S-a procedat corect? sa se decida incheierea contractului de munca pe motive ca am consumat substante interzise in timpul meu liber?
Punctul de vedere al angajatorului mi se pare corect. Daca in timpul programului analizele de sange au aratat prezenta unor substante interzise, atunci incalcarea Regulamentului intern mi se pare evidenta. Poate ca aceasta patanie te va convinge ca greselile din timpul liber pot avea urmari si la serviciu.
In regulamentul intern al angajatorului se specifica ca este interzisa prezenta la servici sub influenta bauturilor alcoolice si a drogurilor.
In acelasi regulament al angajatorului, banuiesc ca, se specifica ca este interzisa si absentarea de la servici fara un motiv obiectiv.
Parerea mea este ca salariatul trebuie sa faca o cerere angajatorului cum ca nu se poate prezenta la servici, in caz contrar ar fi fost sanctionat, deoarece se afla sub influenta drogurilor pe care le-a ingerat (fumat) accidental asta in cazul in care ar fi stiut ceea ce a ingerat (fumat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum de alcool la serviciu marian.b marian.b In urma unei verificari cu fiola alcooltest, efectuate in cadrul unitatii, aceasta a reactionat pozitiv si s-a inverzit in proportie de 40%. Daca fiola este ... (vezi toată discuția)
Testul antidrog pentru angajati - legal sau nu? danamarciuc danamarciuc Buna ziua! In cadrul firmei pe care o reprezint exista o persoana pe care o suspectam ca este consumatoare de substante interzise. In ultima vreme ne ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare legata de consumul cronic de canabis. ... YKZ21 YKZ21 Buna ziua! Am o intrebare legata de consumul cronic de canabis. Eu fumez cam 0.1 g maxim in fiecare seara pe la ora 23. In rest nu consum deloc in timpul ... (vezi toată discuția)