buna ziua.as vrea sa vand un apartament si cumparatorul imi ofera 75% din valoare,restul urmand,prin act notarial ,sa-l achite intr-un interval de 6 luni,cu clauza ca ,daca va intarzia cu plata ,apartamentul imi va reintra in posesie.Cum as putea sa ma protejez cu o clauza mult mai cuprinzatoare,pt. a nu fi escrocat?Ce s-ar putea intampla in cazul in care pers. invoca diverse motive care nu sunt specificate in clauza sau dispare fara urma?Multumesc frumos.
Eu aş zice să încheiaţi o PROMISIUNE DE VÂNZARE ( act sub semnătură privată). Acolo se va stipula şi toate doleanţele dvs. urmând a stabili o dată CERTÃ în care să vă prezentaţi la notar în vederea AUTENTIFICÃRI acteleor. Dacă doriţi puteţi să-i acordaţi posesia imobilului pe o perioadă de timp ( de ex: cele 6 luni).
Nu as merge pe posesiune deloc...intrat in apartament e greu de evacuat. ideea de antecontarct , adica acea promisiune de vanzare e buna , puteti include exact conditiile vanzarii, adica plateste in avans 75 % din valoarea imobilului , iar restul de 25% la data respectiva , urmand sa faceti actul de vanzare-cumparare , respectiv intabularea pe numele cumparatorului, si tot atunci, sa platiti si dvs impozitul de 2 % din valoare.
Un notar va poate gasi solutia cea ma buna.