Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri intr-un caz de dauna totala. Sunt persoana pagubita intr-un accident rutier, iar asiguratorul mi-a facut o oferta cu care nu sunt de acord. As dori sa stiu urmatoarele lucruri:
1. Asiguratorul poate stabili "valorea ramasa" (valoarea epavei) la 25% din valoarea masinii, fara sa faca in nici un fel dovada cum a ajuns la acest procent?
2. Are asiguratorul obligatia sa-mi comunice ca pentru solutionarea dosarului se aplica prevederile ordinului CSA 14 / 2011? Ce consecinte suporta asiguratorul daca nu o face?
3. Asiguratorul nu mi-a comunicat o copie a procesului-verbal de constatare a pagubelor asa cum prevede art.41 din ordinul 14/2011. Practic nu mi-a comunicat documentele care trebuie sa le depun la dosar. Ce consecinte suporta asiguratorul in acest caz?
4. In caz de dauna totala, este asiguratorul obligat sa-mi comunice ca pot depune acte cu reparatiile/intretinerea curenta a masinii pentru a calcula coeficientul de uzura al masinii?
5. In caz de dauna totala, este asiguratorul obligat sa-mi comunice ca pot depune dovada de radiere si dovada de predare a epavei la o firma specializata de dezmembrari si reciclare, in vedere calcularii valorii epavei?
6. Ce se intampla daca asiguratorul si-a motivat refuzul de plata din cauza lipsei unor documente solicitate, iar ulterior, la interval de cateva zile, am depus la dosar exact documentele cerute? Este asiguratorul obligat sa imi dea un raspuns, fie el pozitiv sau negativ?
Sper ca nu am exagerat nu numarul mare de intrebari si va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Se poate un raspuns macar la intrebarea:
1. Asiguratorul poate stabili "valorea ramasa" (valoarea epavei) la 25% din valoarea masinii, fara sa faca in nici un fel dovada cum a ajuns la acest procent?
Va multumesc anticipat