Statescu a scris:
Dupa parerea mea, tribunalul greseste, eu nu am cerut sa se constate daca ITM Brasov are sau nu calitate procesuala ci am cerut constatarea unui drept al meu, acela de a mi se recunoaste grupa a-II-a de munca, avand ca temei actele depuse. Va rog frumos sa-mi spuneti daca apelul are vreo sansa de castig si eventual cateva indrumari de formulare a cererii de apel.
Tribunalul nu a greșit iar în apel nu aveți nicio șansă.
Orice cerere de chemare în judecată, indiferent de obiectul ei, trebuie să îndeplinească patru condiții esențiale de exercițiu. Una dintre aceste condiții este calitatea procesuală. Cererea trebuie să fie îndreptată împotriva persoanei față de care se poate realiza interesul reclamantului.
Dvs. v-ați îndreptat împotriva unei persoane cu care nu aveți un raport juridic și împotriva căreia nu aveați îndreptățirea de a introduce cererea. Dacă afirmația dvs. ar fi adevărată, ar însemna că cererile de chemare în judecată se pot introduce împotriva oricui, fără niciun criteriu. Îmi pare rău, dar nu aveți cum să obțineți o hotărâre favorabilă în această cauză.