avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis copil nou nascut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis copil nou nascut

Buna ziua
In data de 27.04.2010 sotia mea a nascut un copil, sarcina a fost una normala cu vizite la medic regulate, in momentul cand s-a inceput travaliul a fost internata in spital, travaliul a durat 23 ore! pana a nascut pe cale normala, copilul avea cordonul ombilical in jurul gatului in plus de asta a inhalat apele la nastere, dupa o perioada aproximativa s-a constatat dezvoltarea anormala a copilului si aproximativ la un an si jumatate s-a pus diagnoza de tetrapareza spastica. Consider ca vina apartine medicului care a asistat la nastere (asistente, moasa) pentru ca nu au intervenit prin cezariana, fiind primul copil a fost o nastere grea. Vreau sa stiu daca in acest caz se poate demonstra ca este vorba de malpraxis si mai ales daca nu a intervenit prescriptia extinctiva de la data nasterei, mentionez fatul ca diagnoza s-a stabilit in timp. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:33, 10 August 2014
Sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data Colegiul medicilor din judetul dvs.
Procurati copii dupa documentele medicale, din timpul sarcinii, din timpul nasterii si ulterior. Le puteti solicita in scris, cu nr. de inregistrare/ data, la medicul de familie, medicul specialist ginecolog, spital, etc.
In functie de raspunsul primit de la Colegiul medicilor, anexand si documentele mentionate mai sus, puteti deschide, dupa caz, actiune in instanta civila impotriva spitalulu/ personalului medical care a asistat la nastere.
Despre malpraxis-ul medical gasiti mai multe articole pe avocatnet.ro
De exemplu aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Este posibil sa fie malpraxis in conditiile descrise.
Medicii vor da explicatii dupa ce veti face sesizarea si se vor examina actele medicale.
Multumesc pentru raspuns. Daca ma adresez spitalului despre informatii referitoare la nastere etc. el poate sa mi le dea? Cum ramane cu prescriptia, avand in vedere ca boala a intervenit in timp, in sensul ca deabea in 2 ani dupa nastere am putut vedea cat de grav a fost afectat copilul, in plus de asta avand in vedere timpul in care am fost la recuperari prin tara si strainatate cu copilul nu am avut timp suficient sa fac cereri catre instanta.
Daca nu mai aveti documentele medicale, in mesajul meu anterior am precizat, sa va adresati in scris, celor care le mai pot avea.
Nu cred ca poate fi vorba de prescriptie, cazul evoluand in timp.
Inclusiv documentele medicale de la recuperari din tara si strainatate trebuie sa le aveti pentru cazul cand se ajunge in instanta.
Pentru recuperare cheltuieli de judecata, in cazul ca veti castiga in instanta, puteti prezenta bilete de transport, facturi de la cazare, etc. In instanta civila puteti solicita daune materiale (pentru recuperare cheltuieli) si daune morale pentru situati delicata in care a fost pusa familia.
Nu ar trebui, sa mai amanati inceperea demersurilor daca doriti sa aflati adevarul.
Intr-o sesizare a mea la colegiul medicilor mi s-a comunicat ca termenul de depunere a reclamatiei este de 6 luni de la savarsirea faptei. Asta a fost acum cativa ani. Poate s-a schimbat ceva. Oricum incercati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bebelus mort, caz de malpraxis si dare in judecata a spitalului pantelimon olteanu ramona olteanu ramona Buna ziua, Am o intrebare privind un caz de malpraxix.Cumnata mea a nascut in urma cu o luna si jumatate un copil la spitalul Pantelimon.Copilul avea ... (vezi toată discuția)
Schimbare grad de handicap mona m mona m buna sotul meu in urma unui accident rutier in dec. 2007 a obtinut in 2008 un certificat cu handicap grav cu asistent personal cod boala G82 si diagnostic ... (vezi toată discuția)
Cui ma adresez pentru a inculpa vinovatii de moartea sotiei mele precum si fiicei mele nenascute la spitalul din viseul de sus in data de 08.12.2011? AVVOCATO AVVOCATO SOTIA MEA TREBUIA SA NASCA, AM DUS-O LA SPITALUL DIN VISEUL DE SUS CU 30 ORE INAINTEA DECESULUI IAR LIPSA ANESTEZISTULUI DIN ACEL SPITAL A IMPIEDECAT ... (vezi toată discuția)