Buna seara! La inceputul acestui an am inceput o relatie cu o domnisoara de 22 de ani, din Timisoara. Problema este ca inca de la inceputul relatiei, mama sa a fost impotriva relatiei noastre, desi nu m-a cunoscut niciodata si nu doreste sa ne cunoastem. Prietena mea a terminat ultimul an de facultate, iar in septembrie urmeaza examenul de licenta, prin urmare trebuie sa ramana in Timisoara pana la acea data; insa dupa ce examenele se vor termina, dorim sa ne mutam impreuna in Braila si sa ne casatorim. Mama ei a aflat despre aceste planuri si refuza cu vehementa ideea, mergand pana la a ameninta ca o va sechestra in casa, doar pentru a impiedica planurile noastre.
Nu ma pricep prea bine la legislatie, insa in coditiile in care ea este majora si doreste sa se mute cu mine, nu se numeste privare de libertate? Acum doua zile i-a confiscat prietenei mele buletinul si alte acte care sunt necesare in cazul unei casatorii, deci stiu ca nu glumeste.
Mentionez faptul ca prietena mea nu ii este fiica naturala, a fost infiata cand era copila si ca nu s-au inteles niciodata, mama ei fiind un "mini-dictator" ce nu tine cont de parerile si dorintele altora.
Intrebarea mea este: in cazul in care s-ar ajunge intr-adevar pana la a o sechestra in casa pentru a impiedica mutarea/casatoria, pot actiona pe cale legala pentru a realiza ceea ce si eu, si prietena mea ne dorim?
Daca i-a luat actul de identitate nu se poate casatori.
Aici e cea mai mare problema.
Problema trebuie mediata deoarece scandalul nu duce la nimic bun in viitor.
Un mediator cu specializare psihologie, psiholog de profesie poate fi foarte util.
eu as chema politia acasa si mi-ar da si buletinul si as iesi pe usa, De ce sa mai platesc un mediator?
Nu chem politia, plec si imi fac oricum alt buletin. ce crede mama ca obtine, tinand buletinul?
Sincer, daca un parinte recurge la astfel de gesturi.. retinulul actelor si sechestrarea persoanei, nu e un om rational.. ce sa mai discuti si ce relatie sa ai ??
Dupa ce pleaca fata, mama poate isi mai revine si in fire si la sentimente mai bune si se va putea discuta..
Este recomandabil sa rezolve amiabil.
Daca se foloseste forta relatiile vor fi ireconciliabile in viitor.
Macar sa incerce diplomatic pentru a se identifica si problema de natura psihologica.
Nu isi poate face alt buletin decat daca isi da acordul proprietarul.
Actul trebuie declarat ca furat sau pierdut la politie.
E o procedura care e anevoioasa daca nu declara cine i-a sustras actul.
Politia nu cred ca merge acasa.
O cheama la declaratie.
Pazul doi ar fi politia dar atunci conflictul va fi deschis.
De ce nu incercati o stratagema cu o suspendare teoretica a relatiei? Va intalniti pe ascuns, la prieteni, telefoane pe alta cartela, email, skype sau mess pe alt cont cu parola ... Gasiti solutia cu cap si atentie. Mama nu poate sa stea de garda 7 x 24. Daca cumva se ajunge la lovituri poate nu ar strica sa ii luati un spray cu piper. E doar 20 de lei si incape intr-o palma.
Vrea sa plece de acasa
amy02
Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ajut o prietena
Ymmm
buna ziua am si eu o prietena care nu stie cum sa divorteze,ea avand multe piedici ea are un baiat de 10 ani ,ea nu are carte de munca si nu are domiciliu din ... (vezi toată discuția)