avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de strain

buna ziua
Fratele meu este casatorit cu o fata din Serbia de 4ani casatoria s-a efectuat in Romania si au un copil nascut in Serbia,acum au ajuns la discutii si implicit vor sa divorteze,ea vrea sa plece la ea in tara,el nu vrea sa ii dea copilul pt ca el doreste sa obtina el custodia copilului pt ca ea nu se poarta bine cu copilul
Copilul a stat 9luni in Serbia in perioada cand avea varsta de 9luni pana la 1ansi6 luni,ea a plecat impreuna cu el la munca pe vas de croaziera iar copilul a ramas cu o bunica de 75ani si cu fratele ei care se drogheaza,cand au luat copilul nu stia sa vorbeasca,nu mergea in picioare,bunica din cauza batranetii il tinea numai in scaunel si in tarc de copii,plus ca acolo locuiesc 5adulti si cu copilul 6persoane
Intrebarea este are fratele meu o sansa sa castige copilul in instanta si daca el o lasa acum sa plece cu copilul la ea acasa mai poate sa ia copilul prin instanta?
sau daca ma puteti sfatui ce este mai bine sa faca acum ?
va multumesc mult,mult
El poate cere evacuarea sotului turbulent din locuinta.
poate cere evacuarea dupa ce baga divortul sau si acum ?este o situatie critica,ea tipa,urla,nu se poate intelege cu ea,deci nu se poate discuta civilizat,ea are si niste pastile pe care le ia pt calmare(nu stim de ce le ia),ea vrea sa plece cu orice pret si el sa ii dea semnatura ca ii da ei copilul.....nici nu stiu cum sa il ajut
multumesc mult
tatal ei din Serbia il ameninta ca vine si il omoara daca nu ii da hartie sa plece cu copilul,ce se poate face,nu e chiar nimeni in masura sa raspunda .....
nu e chiar nimeni in masura sa raspunda ....
.
Doamna, aici sunteti pe un forum unde nimeni nu e obligat sa raspunda, fiecare raspunde benevol, in masura chefului si a timpului pe care il are, nu sta cineva la ghiseu si si-a parasit postul.

Daca vrea sarbul sa vina sa il omoare, nu va putea nimeni sa il impiedice, mai mult decat sa faca plangere la politie nu are ce sa faca, insa in realitate nu va sta nimeni neplatit langa frate sa il apere.
Odata ce va depune cererea de divort, poate cere pe calea ordonantei presedintiale evacuarea femeii ca sot turbulent, trebuie dovedit ca faptele femeii pun in pericol sanatatea si siguranta lui si a copilului. Are nevoie de un avocat.

Ultima modificare: Duminică, 10 August 2014
gi-jane2, moderator
multumesc mult,imi cer scuze daca am deranjat, o zi buna!

Alte discuții în legătură

Intrebare mihaella23 mihaella23 Buna ziua,va rog frumos,as vrea sa stiu daca pot pune ordin de restrictie sotului spre a mai veni la mine acasa noi avand un minor si fiind inca casatoriti dar ... (vezi toată discuția)
Divort / nebun Cobacel Cobacel Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 . 1. Omul ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)