avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot primi amenda administrativa? ce mi se va intampla?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot primi amenda administrativa? ce mi se va intampla?

I-am dat un pumn unui tip. A amentit a cazut pe jos, dar nimic serios 5-7 ZILE IML.
Dupa noul cod de procedura penala ami primesc amenda admnistrativa? am inteles ca s-au scos? ce se va intampla in acest caz, doar fac cercetarile si ne va triite in civil? intai ma cheama la mediator?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:33, 10 August 2014
Domnule, stiu ca in ziua de azi un pumn nu mai inseamna nimic pentru anumite grupuri, dar este foarte serios ceea ce ati comis. Ati comis o infractiune penala, ultimul lucru care va intereseaza acum ar fi amenda administrativa.

Art. 193 din NCP:

Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Angajati-va un avocat, incercati sa va impacati neaparat cu partea vatamata. Luati totul in serios.
Se poate sa scapati de cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Am lovit pe cineva Dragos2001 Dragos2001 Eu am 17 ani iar un copil de 13 m-a provocat,eu lovindu cu pumnul în zona obrazului,respectivul a mers la poliție iar eu am fost chemat astăzi pe 27.12 ... (vezi toată discuția)
Furt Bogdann29 Bogdann29 Buna ziua... Am fost prins intr-un club din bucuresti, beat fiind ca am furat o geanta. Partea vatamata a depus plangere, s-a restituit prejudiciul, am fost ... (vezi toată discuția)