avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informatii

am lucrat la o firma o scurta perioada si nu am primit decat o parte din salariu pe motiv ca restul de 100 de ron s-au dus pe fisa medicala, mentionez ca eu nu am fost la nici un doctor pentru aceasta fisa(fals in acte) asa cum prevede legea .
motivul pentru care am fosta data afara a fost faptul ca am insistat sa mi se dea contractul de munca-doresc sa stiu cat trebuie sa platesc pentru o actiune in instanta.

si mai am o nelamurire cu privire la drepturile salarie din invatamant(acei 25% care s-au luat in 2010 si au fost restituiti in 2013 prin hot judecatoreasca cu verdictul solutionare)- stiu ca drepturile salariale le putem obtine in trei ani de la sfarsitul activitatii, nu stiu daca 3 ani din (2010) la sfarsitul activitatii sau trei ani de la stabilirea datei restituirii(2013). MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 12 August 2014
Litigiile de munca sunt scutite de taxe astfel ca nu veti plati nimic, puteti solicita plata onorariului avocatului si cheltuielilor de judecata deoarece in mod sigur veti castiga.

Viitorul angajat se prezinta cu o adeverinta de la medicul de familie cu "apt de munca" si "clinic sanatos".

Si cand este luata in evidenta la somaj o persoana trebuie sa aduca o adeverinta asemanatoare de la medicul de familie, nu se duce cu tot felul de investigatii clinice si paraclinice (viteza sangelui, colesterolul bun si rau, trigliceridele, examen stomatologic sau oftalmologic, urina :), etc., etc.).

Cheltuielile ocazionate de fisa medicala sunt platite de angajator, angajatorul trimite angajatul la medicul de medicina muncii.

Poate angajatul va lucra intr-un mediu cu riscuri, nociv, la inaltime, etc., doar nu o sa isi faca singur toate investigatiile medicale, test psihologic, respirator sau mai stiu eu ce teste clinice.

Informatii cu privire la aceasta tema gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...

si aici

www.avocatnet.ro/content/art...

In mod normal ar fi vorba de 3 ani de la stabilirea datei restituirii.
vassdina a scris:

.....

si mai am o nelamurire cu privire la drepturile salarie din invatamant(acei 25% care s-au luat in 2010 si au fost restituiti in 2013 prin hot judecatoreasca cu verdictul solutionare)- stiu ca drepturile salariale le putem obtine in trei ani de la sfarsitul activitatii, nu stiu daca 3 ani din (2010) la sfarsitul activitatii sau trei ani de la stabilirea datei restituirii(2013). MULTUMESC

Avetio hotarare judecatoareasca in acest sens?

Daca da, cand a fost pronuntata?
DA, EXISTA O HOTARARE JUDECATOREASCA SOLUTIONATA IN 10.11.2010 IAR DREPTURILE SALARIALE(ACEI 25% IN CAZUL BUGETARILOR) AU FOST RESTITUITE DIN 2013- GRESESC?
CRED CA TOTI BUGETARII AU TRECUT PRIN ACEASTA PROBLEMA
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in 3 ani de la data nasterii dreptului.

Daca au fost restituite in 2013 , nu inteleg nelamurirea dvs?
25% AU FOST RESTITUITI LA TOTI BUGETARII DAR EU NU AM PRIMIT ACEASTA DIFERENTA
ACUM IN 2014 POT RECUPERA ACESTI BANI? AU TRECUT 4 ANI DE LA SOLUTIONAREA ACTIUNII SI UN AN DE CAND LEGEA RESTITUIE CE 25%

Alte discuții în legătură

Analize angajat MihaiCamelia MihaiCamelia As avea o nelamurire,lucrez pt.o companie internationala,in Zalau,la sfarsitul lunii decembrie 2020 a trebuit sa fac analizele anuale in cadrul companiei;le-am ... (vezi toată discuția)
Director cu schezofrenie paranoidă Ovidiu Donciu Ovidiu Donciu Un cetăţean al României, pensionat de o comisie legală, în baza unui certificat medical pe care scrie schezofrenie paranoidă, eliberat de un doctor ... (vezi toată discuția)
Bună seara,de câteva zile întâmpin o problema la serviciu. lucrez ... Ruczkowski Ruczkowski Bună seara,de câteva zile întâmpin o problema la servici.Lucrez de aproximativ 5 ani într.o firma privata o fabrica de perii de sarma ,unde sunt ... (vezi toată discuția)