avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Ce acte elibereaza mediatorul
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Ce acte elibereaza mediatorul

Buna ziua,
Daca o parte doreste medierea,care este urmatorul pas pe care il face mediatorul?
1.Ii trimite celeilalte parti invitatie la mediere sau la informare?
2.Termenul este de 15 zile,timp in care cealalta parte refuza de 2 ori invitata?
3. Se tine cont in instanta de faptul ca s-a dorit medierea si cealalta parte nu a vrut?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 18:43, 31 August 2014
@cassy, medierea nu a fost niciodată obligatorie, ci doar prezentarea ,in anumite cazuri, la o ședință de informare privind beneficiile medierii, prin comparație cu procesul judiciar.Era, de fapt, o formă de promovare a medierii, pentru a deveni cunoscută ca procedură alternativă de soluționare a conflictelor/litigiilor.Doar această reglementare a fost declarată de CCR ca fiind neconstituțională, în urma ridicării unei excepții de neconstituționalitate de către o societate comercială.Medierea este o procedură constituțională, reglementată de legea nr. 192/2006 și utilizată de foarte mulți oameni, atunci când doresc evitarea unui proces judiciar.
Cât privește profesia de mediator, nu știu de unde ați concluzionat că ar fi ,,cu dedicație,, , întrucât poate accede în această profesie orice persoană care îndeplinește condițiile prevăzute de lege. Așadar, vă invit să evitați aruncarea cuvintelor așa, doar pentru că aveți dvs. niște gânduri diferite de ale celorlalți. Mulțumesc pentru înțelegere.
nu am avut nici o clipa intentia de a fi despectruoasa sau sa ripostez cumva negativ la ceva ce poate avea finalitate buna. Imi cer scuze, poate nu am ales cuvintele potrivite pentru a imi exprima ideile.
cert este ca, desi, medierea nu era obligatorie, ci doar prezentarea la mediator pentru sedinta de informare asupra beneficiilor medierii (pe care nu le contest, consider ca oamenii civilizati apeleaza intai la mediere si apoi la lungi procese prin instante) din propria experienta am constatat ca nici o sedinta de informare asupra avantajelor medierii nu era gratuita asa cum prevede legea. Se gaseau tot felul de pretexte pentru ca cel ce initia aceasta procedura de intelegere a avatajajelor medierii (raportat la cost/bani/nervi/timp consumati intr-un proces e mult mai benefica si avantajoasa ambelor parti litigante) tot trebuia sa plateasca macar 150 lei pt ca mediatorul sa elibereze acel certificat de informare asupra medierii.
poate nici acum nu m-am exprimat in scris cum trebuie si nu m-am facut inteleasa pe deplin.
imi cer iertare daca am suparat pe cineva!
trebuie sa fug la spital la sotul meu, probabil de aceea nici nu mai judec limpede anumite aspecte de finete din reglementarile actuale. poate e doar rabufnirea unui om epuizat dupa ce a vazut mortea cu ochii lui prin mai multe incercari de la Dumnezeu !
va rog sa ma iertati, nu am vrut sa supar pe nimeni ...am gresit aruncand cuvinte grele la supare fara sa ma gandesc la consecintele faptelor mele!
inca o data cder iertare cu toata umilinta !
cu stima , cassy
@Cassy, îmi pare nespus de rău pentru problemele cu care vă confruntați.Sănătate soțului dvs. și să treceți cu bine peste orice încercare.
Problema gratuității ședinței de informare necesită unele lămuriri.Pe scurt, dacă se prezenta doar o parte la acea ședință ( partea solicitantă), această parte mandata mediatorul pentru a face o serie de demersuri în vederea trimiterii invitației la mediere ( sau la informare și mediere, după caz ).Desigur, aceste servicii presupuneau muncă pentru mediator:timp, consumabile, curent, etc, telefoane eventual. Astfel, asupra acestor servicii ( care nu reprezentau un onorariu, ci doar contravaloarea acelor servicii solicitate), mediatorul nu era obligat să presteze gratuit.Desigur, sumele puteau să varieze, personal nu am solicitat asemenea sume vreodată.
Când se prezenta și partea cealaltă, ședința de informare se efectua în mod gratuit , iar eliberarea certificatului de informare se elibera, de asemenea, în mod gratuit.Deci informarea propriu-zisă era gratuită, așa cum prevedea legea.
din pacate, d-na mediator, eu nu am avut parte de a intalni astfel de persoane mediator in practica de zi cu zi., am raspuns pe ultimii 10 m, nu 100....aveti dreptate in privinta sanatatii si va multumresc pt gandurile bune !
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)
Procedura mediere geogeorge geogeorge buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele chestiuni: 1. daca cineva face o invitatie la mediere si nu se mai prezinta(il informeaza si pe ... (vezi toată discuția)
Invitatie la informarea privind avantajele medierii anacami2 anacami2 Vreau sa dau in judecata fostul angajator pentru restituirea salaruulor neplatite.Binenteles cu mediere prealabila.Insa dna mediator a spus ca medierea este ... (vezi toată discuția)