avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am obtinut venituri in timpul CCC - voi restitui ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am obtinut venituri in timpul CCC - voi restitui indemnizatia?

am si eu o problema am fost un an in indemnizatia de cresterea copilului si am avut si un contract de colaborate cu o firma de curierat unde imi oprea in fiecare luna impozit de 15%. am fost contactat de cei de la protectia copilului k trebuie sa restitui toti bani care i-am incasat pana la sf anului respectiv 6000lei. poate sa imi spuna cineva dak treb sa ii restitui privin legea dat de ponta.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 11 August 2014
nu este foarte clar ce povestiti. Cine, mai exact v-a sunat? - este foarte putin probabil ca cei de la protectia copilului sa va "ceara banii inapoi". Precizati, va rog, exact de autoritate v-a sunat si daca v-a trimis si vreun document in care SCRIE ca aveti de plata o anumita suma.
Pana astazi,nu s-a dat nicio lege privind amnistia fiscala.

Intr-adevar , cei de la AJPIS au dreptate in ceea ce priveste restituirea indemnizatiei pentru CCC.

OUG 111/2010:
art.16 (2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
am fost contactat de cei de la agentia judeteana de plati si inspectie sociala.mi-au trimis o recomandata in care se specifica, ca trebuie sa restitui bani.am fost la ei la sediu si mi-au facut un fel de contract in care se specifica, ca trebuie sa restitui pana la sfarsitul anului suma respectiv cate 1000lei timp de 6luni.
In acest sens, pana la aparitia legii amnistiei fiscale va trebui sa achitati sumele respective conform intelegerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie simodeni simodeni mi se cere restituirea indemnizatiei pe ultimele 3 luni, inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului, cand eram in ccc. nu am avut alte venituri. ... (vezi toată discuția)
Realizare venituri in perioada concediului de crestere a copilului maya-g maya-g Buna seara! In perioada martie 2009-martie 2011 am beneficiat de concediu de crestere a copilului, din aceasta perioada 1 an si cateva luni am realizat ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie copil acordata necuvenit dragoshte dragoshte In data de 17.09.2014 am primit o decizie de la Agentia judeteana pentru plati si inspenctie sociala Prahova cu privire la faptul ca trebiue sa restitiu in ... (vezi toată discuția)