avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara copil si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara copil si custodie

Am un copil de 4 ani. Pana acum am locuit impreuna cu tatal ei si am functionat toti 3 ca o familie, dar nu am avut niciodata acte de casatorie. Copilul are in certificat numele tatalui ei. Avand in vedere ca urmeaza sa ne despartim, asta insemnand ca eu si copilul vom locui separat, as vrea sa stiu daca exista posibilitatea stabilirii pensiei alimentare amiabil, prin notariat. De asemenea, va rog sa imi spuneti daca in aceasta situatie, legal, copilul este in custodia mea, sau trebuie sa fac anumite demersuri pentru stabilirea custodiei legale.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:50, 14 August 2014
art. 505 Noul Cod civil
(2) Dacă părinţii copilului din afara căsătoriei nu convieţuiesc, modul de exercitare a autorităţii părinteşti se stabileşte de către instanţa de tutelă, fiind aplicabile prin asemănare dispoziţiile privitoare la divorţ.

Pe scurt, oricum o luaţi: prin biroul mediatorului sau pe lângă el, tot la instanţa nimeriţi.

Iar instanta poate lua act de acordul de mediere, dupa cum la fel de bine poate sa tina cont si de cele ...vreo 3 propozitii pe care i le puteti comunica daca sunteti deja intelesi (daca inca mai sunt discutii, atunci facilitarea lor de către mediator ar putea sa ajute).
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
romascanu, moderator
Legal, amandoi parintii exercitati autoritatea parinteasca. Adica nu aveti dvs custodia copilului, ci amandoi.
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eventual divort ContSters406210 ContSters406210 Cu sotia mea suntem impreuna de 10 ani si de 6 ani casatoriti. In urma casatoriei a urmat un copil (fetita) acuma avand varsta de 5ani si cateva luni. De cand ... (vezi toată discuția)
Custodie (incredintare) copil minor dupa divort mircea2020 mircea2020 In urma divortului, pe cale amiabila sau nu, din vina ambilor soti sau a unuia, prin instanta sau la notariat, stabilirea custodiei/incredintarii copilului ... (vezi toată discuția)
Divort in cazul in care este un copil minor la mijloc robertxl robertxl Buna ziua, Am cautat informatii legate de acest subiect insa nu sunt foarte lamurit in aceasta privinta. Sunt casatorit insa de ceva vreme nu ne mai ... (vezi toată discuția)