avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Bună!
Am o problemă mare. Vineri am aflat, că din iulie n-am avut dreptul pentru indemnizaţia de c. a c., pentru că tatăl trebuia să intre in concediu. Mie mi s-a spus la primărie, că dacă tatăl nu este angajat cu contract de muncă, atunci la noi nu se pune problema cu această lege. Am primit decizia de întrerupere a concediului pe 11 iulie, dar n-am citit-o, am crezut că scrie în ea 2 august, până atunci ar fi trebuit să stau în concediu. Dar eu stăteam liniştită. Problema e, că lucrez în învăţământ, şi suplinitorul meu a fost angajat până pe doi august, şi şi inspectoratul aşa mi-a aprobat cererea. Deci în luna iulie n-am fost nici în concediu de creştere a copilului şi nici angajată înapoi la şcoală? Acuma ce pot face? Cum de nu mi-au trimis mai repede decizia, măcar în iunie? Atunci poate mă uitam mai bine, pentru că m-ar fi surprins, de ce o trimit aşa de repede. Sunt foarte zăpăcită. Ajutaţi-mă vă rog cu un sfat, dacă puteţi.
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2014
be1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: be1982 , utilizator 12:48, 19 August 2014
1. Comportamentul directoarei nu este corect si nu se justifica nici nervozitatea ei.

2. De ce nu interveniti la nivelul ISJ?

3. - Pe perioada de absente nemotivate nu aveti salariu si nu sunteti asigurata la pensie, sanatate si somaj.
- Dar este posibil sa va si sanctioneze disciplinar pentru absente nemotivate (ceea ce, in cazul dvs., ar fi o aberatie).
Buna!
Suna incredibil, dar asta e, n-avem ce face cu directoarea noastra. Mai tot timpul se comporta asa :( Urla la noi chiar si in fata elevilor. ("Daca ai caciula de aceea, daca nu de aceea") De aceea s-a enervat pentru ca m-am interesat de la un inspector prima data si nu de la ea. Eu am crezut ca va fi mai bine asa, daca prima data ma interesez ici pe colo si nu sa ma duc "plangand" la ea ca sa m-ajute. Asta e. Oricum n-o sa las asa lucrurile. Inspectorul a zis ca m-ajuta, numai dupa data de 20. Sunt foarte curioasa. Sper ca n-o sa va mai deranjez.
Multumesc din suflet ajutorul dumneavoastra! D-zeu sa va binecuvanteze!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical dupa concediu de crestere copil iulianacm iulianacm Buna ziua, va cer un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: - pe data de 4 august copilul implineste 2 ani - de pe 3 iulie ar trebui sa reincep ... (vezi toată discuția)
Raspuns corect dat de ajpis? Just-drept Just-drept In urma cu 2 ani s-a nascut un copil. Pe 25 Mai copilul face 2 ani. Mama fiind salariata,tatal somer indemnizat. Tatal a intrat in ccc,iar in toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la lucru dupa concediu crestere copil freenicos freenicos Am o salariata careia i-a expirat concediul ptr crestere copil in iulie...nici n-o cunosc personal...nu am nr telefon...Intrebarea e ce fac cu contractul ei de ... (vezi toată discuția)