avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calomnie si injurii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calomnie si injurii

Buna ziua, ma numesc Alex si sunt cetatian italian. Recent am castigat dreptul la program de vizita la fetitei mele, dupa toate obstructiuni de catre ea in raportul cu fica mea. Ex concubina a si intentat in tribunal o cauza de ordin de restrictie declarand ca am lovito. A fost chemata fica mea de 7 ani si fiul ei de 17 ca martori. Ea a pierdut cauza pentru ca fiul ei a sustinut ca eu nu am lovito niciodata. Fica mea a fost manipulata si a declarat ca am lovito. La distanta de 1 an de zile, fica mea a recunoscut recent la protectia copilului ca a fost obligata sa minta.

De pe 15 iulie fica mea e cu mine in vacanta in oradea.

Mama ei nu lasat sa vorbesc decat foarte rar cu ea la telefon, si niciodata pana cand sentinta nu a fost definitiva, eu am hotarat sa ma comport altfel, si am rugato in fiecare zi sa vb cu mama ei la telefon.

Eu sunt o persoana prea permisiva uneori si deobicei las de la mine sa fie bine, dar mama ficei mele abuza regolar de asta.

Fica mea are sapte ani, dar e foarte bine dezvoltata mintala si intelege perfect ce se intampla. De asta a simtit o usurare de cand este cu mine in vacanta.

La inceputul vancantei a fost prisa de multe noutati piscina, calaritul.. si in fiecare seata am rugato sa suni la mama ei punand telefonul la urechi dupa ca am apelato.

S-a refuzat sa vorbeasca pentru ca stie ca mama face scandal. Au trecut 2-3 zile pana cand a vorbit cu ea. Bineinteles mama ei s-a gandit ca era rea intentia mea.

Mama ficei mele sa dus sa faca reclamatie la politia spunand ca am procese pentru pedofilia deschise si sa faca verificari la adresa mea de vacanta. Bineinteles ca sunt doar minciuni, si ca nu am absolut nimic in sensul asta.Politia a venit sa ma cunoasca, a vorbit si fetita si s-au dat semna ca mama ficei mele a facut o sesizarea falsa. Au facut raport, si nimic mai mult, fetita a spuso clar ca era frica de mama ei de asta nu a vrut sa vorbeasca cu ea.

Mama ficei mele pierduta sansa cu politia, si daca orcum a vorbit cu fica mea, a facuto aceasi sesizare la protectia copilului. Am fost chemat si acolo in timpul vacantei. Am dat aceasi explicatie, au vorbit cu fica mea care fiind deja mai desghiazata a povestit tot, si au ramas fara cuvinte. A povestit ca ramane singura a casa cand este cu mama, fara telefon cu usa incuiata, si multe altele intre care ca a fost obligata sa minta la tribunal si de asta se simte vinovata fata de mine.

Acuma intreb, mi a trebuit in total 2 ani sa castig doar faptul ca am si eu drepturi la copilul meu, si implicit ca si el are. Mama ei a facut ce a vrut, a fost obligata la plata de 1000 de ron din procesul in care sa cerut ordine de restrictie, bineinteles dovedit infondat, si nu a platit nimic. A mintit si a pus sa minta si minora in scopul de a obtine cutodia unica sa aduca fica in italia. Ma hartuieste cu injurii calumnie la institutie statului, face ce vrea si cand vrea.

Pot sa fac ceva mai concret sa opresc situatia asta, sau nu arunc doar bani si timpul? Politia pare neinteresata la probleme de genul asta si cu scuza ca mama ficei mele e cunoscuta ca o persona care face sesizarii aiurea nu o amendeaza.
Cel mai recent răspuns: MorganAlex , utilizator 11:44, 11 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetita mea a fost luat cu politia de catre mama pe programul meu Bambi4true Bambi4true Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea situatie nedreapta: sunt divortat de 10 ani si am custodie comuna cu fosta sotie pt fetita de ... (vezi toată discuția)
Custodie minor floarialbastre floarialbastre Buna seara ,am o fetita in varsta de 6 ani ,eu nu sunt casatorit legitim cu mama fetitei ,dar fetita este trecuta pe numele meu .Cu mama fetei am locuit foarte ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa fie respectata decizia judecatoreasca... Cluj2 Cluj2 Ce pot face dacă ,după divorț,soția nu lasă copilul minor sa vorbească la telefon cu mine,numai în prezenta ei,deși avem hotărâre definitiva în ceea ... (vezi toată discuția)