avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Revin cu o alta problema...

Avand in vedere ca suntem in criza, iar gasirea unui loc de munca devine o problema, in 14 mai am incheiat un contract de asigurari sociale la Casa Pensiei(contractul de munca fiind reziliat din 10 mai). cotizatia pe care o platesc este de 100 ron lunar.

Este posibil, in eventualitatea in care in perioada urmatoare voi ramane insarcinata, sa primesc acea indemnizatie pentru cresterea copilului?

Intentionez ca pentru asigurarea de sanatate sa devin coasigurat al sotului.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:34, 17 Mai 2009
Contractul incheiat cu Casa de Pensii nu va ajuta la obtinerea indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului ... Legea prevede clar condita acordarii acesteia : in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Nu veti beneficia de indemnizatiein urma contractului incheiat cu casa de asigurari de pensii.
Perioada in care sunteti sub contract de asigurare cu Casa de Pensii se considera asimilat stagiului de cotizare pentru pensie (asta ca sa vedem si partea plina a paharului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - plata contributii Ela97 Ela97 Am terminat in 2016 liceul! Nu sunt angajata si deaceea as dori sa îmi plătesc asigurarea si vechimea! 1: unde le pot plăti? 2: dacă le ... (vezi toată discuția)
Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Nelamurire amy83 amy83 Nu am carte de munca si mi-am incheiat un contract cu casa de pensii si asigurari sociale, prin care voi plati lunar 29% din salariul minim pe economie (adica ... (vezi toată discuția)