avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Analiza dosar civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Analiza dosar civil

Buna ziua in calitate de parte citata intr un dosar civil am mers de nenumarate ori sa analizez dosarul dar raspunsul a fost dat de la arhiva ca este pe masa judecatorului. Primul termen este peste cateva saptamani,daca eu nu pot avea acces la dosar avocatul care ma va reprezenta are mai multe sanse? Multumesc!

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 00:13, 13 August 2014
Teoretic, dacă dvs. nu aveți acces la dosar nici avocatul dvs. nu are.

Dosarul o să ajungă și în arhivă întrucât termenul este deja fixat. Dacă nici cu două săptămâni înainte de termen nu găsiți dosarul în arhivă, încercați să discutați cu președintele instanței/secției.
Puteti formula cerere de studiu, in care sa solicitati expres coborarea dosarului in arhiva.
Multumesc,cererea se formuleaza in atentia dnului presedinte? Aceasta se depune la arhiva judecatoriei?
Aici mentionez ca solicit coborarea dosarului pentru studiu? Mai este nevoie si de alta completare,va rog?
Cererea o adresati presedintelui de instanta si o depuneti la registratura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cereri dosar penal Nina1 Nina1 Buna seara, Va rog ajutati-ma cu model pentru cerere: studiu dosar, eliberare copii dupa file din dosar, termen angajare avocat in cadrul unui dosar ... (vezi toată discuția)
Termen in care judecătorul trebuie sa trimita la registratura grefieri dosarul mimi56_manolescu mimi56_manolescu Primul termen a fost in 6 martieCit timp poate tine un judecător pentru studiu unui dosar intre termenele de judecată , , înainte de a fi trimis la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu grefierii Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua! Ca mai tot avocatul care se respecta, mai merg si eu pe la arhivele instantelor. Azi, am fost, la VII - comercial la TMB. Nu mica mi-a fost ... (vezi toată discuția)