avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scrisoare recomandata de la avocati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scrisoare recomandata de la avocati

Am primit un aviz in posta pentru o scrisoare recomandata, dar pe numele tatalui meu care este decedat din 1999! La posta nu au vrut sa mi-o elibereze pe baza de certificat de deces si certificat de mostenitor. Au spus ca e necesar procura si altele (nu am inteles prea bine). Am rugat sa-mi spuna totusi expeditorul. Acesta este o societate civila profesionala de avocati din alta localitate. Habar nu am ce ar putea fi in aceasta scrisoare recomandata! Rog pe avocati sa-mi dea o sugestie despre ce ar putea contine si despre consecinte daca nu fac demersurile indicate de posta sa o ridic.
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 18:05, 20 August 2014
daca nu vi se elibereaza scrisoarea se va intoarce la expeditor......eventual puteti cauta pe net socitatea de av care va trimite scrisoarea si sa aflati direct de la ei ce contine .....
Problema e ca nu mi s-a comunicat niciun nume, doar localitatea, care este in alt judet. Si acum cred ca scrisoarea s-a dus deja retur. Rog pe avocati sa-mi dea o sugestie despre ce ar putea contine!
De unde sa ghicim noi ce ar putea sa contina o scrisoare!? Orice.

Dar ma intreb ... cam cât IQ o fi necesar sa trimiti un om sa obtina o procura de la un MORT ...si îngropat din 1999? #-o

Pe bune!? Aşa v-au spus!? V-au trimis sa faceti demersuri pentru o procura? Nu v-au spus si cam ce demersuri cred ei ca s-ar putea face pe lângă groapa mortului, încât să se scoale de-acolo sa semneze o procură!? Eram ...curioasa, nu de alta. Cerule mare!

Să sperăm că au returnat plicul cu menţiunea destinatar decedat.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
romascanu, moderator
Da, dna avocat, aveti dreptate! :D Dar am intrat in panica. Sunt tot felul de excrocherii bazate pe furt de identitate si ma gandeam deja ca cine stie ce consecinte urmeaza pentru familie. Am mai auzit cazuri...Totodata ma gandeam ca o scrisoare din partea unor avocati nu poate fi decat ceva rau...Eu nu am avut de-a face cu avocati ca sa-mi fac vreo idee. In fine, nu stiu ce va mai fi...Daca era o citatie sau o somatie stiam de unde vine, dar asa...
dariad, utilizator
Inteleg panica.
Cu ceva ani in urma o clienta a mea primise o notificare, pe numele tatalui sau defunct, cu privire la o creanta/datorie (prescrisa, evident)

Spre inveselirea ei si "tristeţea" expeditorilor, raspunsul meu la notificare suna cam asa: :) Subsemnatul ...(numele mortului) cu ultimul domiciliu la figura nr. ...din cimitirul ... va comunic, cu regret, ca am decedat de mai mult de 3 ani (termenul de prescripţie pentru creanta dvs.)
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Bună seara! am fost să dezbat o succesiune în urma decesului ... mariana04051964 mariana04051964 Bună seara! Am fost să dezbat o succesiune în urma decesului fratelui meu,și dna notar mi-a spus că trebuie să merg în instanță pt a dovedi că mama ... (vezi toată discuția)
Dna doar in municipii? ionica86 ionica86 Buna ziua! As dori sa fac o reclamatie la DNA impotriva conducerii unei scoli din jud. Arges pentru acte pe care eu le consider ca fiind de coruptie. Am fost ... (vezi toată discuția)
Procura stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intro problema ,am o procura facuta acum 8 ani pe numele de casatorie cu tatal meu ca il pot reprezenta oriunde este nevoie ... (vezi toată discuția)