avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinerea salariului de catre patron
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinerea salariului de catre patron

Buna ziua,sper sa gasesc rezolvarea problemei mele aici.Sora mea a lucrat pana acum cateva zile ca vanzatoare intr-un magazin mixt. Intr-o zi s-a facut inventar, dupa o zi au venit patronii si au spus ca au gasit foarte multa lipsa,ciudat a fost ca suma a crescut de la o zi la alta. Sora mea le-a demonstrat patronilor ca sunt si pierderi,de ex. a cantarit un salam care atunci cand a fost adus avea un gramaj dar prin uscare clar ca acesta a mai scazut..etc. In consecinta sora mea si-a dat demisia ,la fel si celelalte vanzatoare iar patronul drept pedeapsa nu le-a mai dat salarul cuvenit pe luna respectiva.Cat de legal e ceea ce a facut patronul? Si mai ales ce se poate face in aceasta situatie? Va multumesc si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: simona1234 , utilizator 17:53, 11 August 2014
nu este legal, din salariu se poate retine doar in baza unui titlu excutoriu, ele il pot da in judecata pentru salariile neachitate
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
simona1234, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt ... FlorentinaCr FlorentinaCr Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt de cartier, suntem 2 fete plus din cand in cand familia sefei (administratorul ma anuntat ca vom ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune ralucaradulet ralucaradulet buna, am si eu niste nelamuriri in legatura cu niste lipsuri in inventare. lucrez la o firma care detine 4 magazine, eu lucrand impreuna cu mama mea la unul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul otonel otonel Este vorda de situatia in care se afla sotia mea si am zis sa intreb pentru ceva sfaturi inainte de a ajunge la declaratii al politie sau tribunal. A lucrat ... (vezi toată discuția)