avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Va rog sa ma ajutati cumva cu vreun sfat.
Mi s-a oprit de azi 11.08.2014 plata prin posta a indemnizatiei crestere copil 600 lei + alocatie copil un an 200 lei + 45 lei alocatie copil 3 ani.
Am sunat la AJPIS,iar cineva de acolo mi-a spus ca figurez cu debit in suma de 11000 lei pe 20 luni in perioada 24.07.2011-07.02.2013,primind cu aceasta veste groaznica de la posta si plicul de la ei in care se afla decizia de recuperare a acestor bani. Motivarea nu se afla in decizie decat scrie CAMPANIE VERIFICARE INSPECTIE SOCIALA 2014- REFERAT.....Ei au motivat verbal ca in aceasta perioada figurez cu venituri impozabile.Am avut un contract de la o soc. de asigurari in aceasta perioada in care am facut cateva asigurari pe luna sincer fara sa cunosc ca imi va crea probleme. E posibil ca sa-mi opreasca toti banii respectiv si pentru al doilea copil,pentru ca eu in prezent si nici in urma cu un an de la nasterea celui de-al doilea copil am intrerupt orice fel de colaborare si nu am avut venituri din august 2013 ? ::((:frantic::sorry::( Am vazut pe sit-ul ministerului muncii ca in luna aceasta exista un
Proiect de Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri in vederea recuperarii debitelor inregistrate cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Ma pot incadra ?
Sa fac contestatie la decizie in termenul legal de 15 zile la AJPIS pentru a nu trimite acum la FISC. Sau mai bine nu si las sa se duca debitul la FISC.
VA ROG AJUTATI-MA CU SFATURI...> AU DREPTUL SA-MI OPREASCA TOTII BANII COPIILOR ?
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
Veronka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:48, 12 August 2014
1. - Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) nu puteti obtine venituri profesionale.
- Daca obtineti astfel de venituri se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

2. Proiectul de lege de care pomeniti dvs. va fi dezbatut in Parlament in luna septembrie cand se termina vacanta parlamentara.

3. - Daca nu ati obtinut nici un venit in perioada de CCC nu trebuie sa restituiti indemnziatia pentru CCC.
- Faceti o contestatie la AJPIS si dovediti ca nu ati avut astfel de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a oprit indemnizatia de crestere copil si alocatia de stat. cui pot sa ma adresez? alina_mirela00 alina_mirela00 buna ziua! problema mea este urmatoarea in 2010 am intrat in indemnizatie pentru crestere copil pana in 2012. in ultimile trei luni in care luam ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie simodeni simodeni mi se cere restituirea indemnizatiei pe ultimele 3 luni, inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului, cand eram in ccc. nu am avut alte venituri. ... (vezi toată discuția)
Decizie pentru indemnizatie ccc farcas25 farcas25 Buna ziua, am depus dosarul pentru indemnizatie CCC prin august, deodata cu dosarul pentru alocatie. am primit prin posta o decizie in care se mentioneza ... (vezi toată discuția)