avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un consilier juridic care reprezintã institutia o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un consilier juridic care reprezintã institutia o poate actiona in instanta?

Buna dimineata,

O intrebare:
Exista cumva vreun articol de Lege/HG/OUG etc. prin care consilierii juridici angajati, contractual, ai unei institutii publice centrale, le este interzis/sau limitate drepturile privind actionarea in instanta, a institutiei unde sunt angajati?
Sau este doar de ordin moral?
In speranta unor raspunsuri prompte, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eduardvl , utilizator 10:31, 12 August 2014
Buna ziua,

Orice persoana poate da in judecata orice instituie indiferent daca este salariat sau nu al institutii. Depinde doar de obiectul cererii de chemare in judecata. Astfel, cu titlu de exemplu, poate da in judecata institutia pentru incalcarea drepturilor salariale, pentru hartuire, pentru incalcarea drepturilor omului, etc....
Important este faptul ca nu are importanta functia de care o are salariatul in institutia respectiva, atata timp cat el considera ca institutia i-a incalcat un drept.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Am intrebat deoarece - arat un exemplu - Serv. Juridic (si cel Financiar-Economic) pe referatele/notele/memorandumurile/etc. facute de angajatii institutiei dau in scris ca nu se pot acorda anumite drepturi salariale, datorita legislatiei, dar dupa un anumit timp le cer in instanta chiar dansii. Si le castiga!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)
Cai de atac decizie irevocabila stanger stanger Unde se mai poate ataca o decizie irevocabila in care persoanei juridice adica paratului i se cer despagubiri de catre o persoana fizica, iar cazul a fost ... (vezi toată discuția)
Firma da in judecata un angajat BAMariaLavinia BAMariaLavinia Buna ziua! Lucrez la o firma mica,cu 2 angajati.Administratorul m-a obligat sa imi dau demisia,deoarece am venit cu copilul la serv fara sa il anunt in ... (vezi toată discuția)