avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcere din ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcere din ccc

buna ziua.numele meu e radu adrian nicolae si sint in concediu crestere copil pina la 2 ani (care se vor implini in 14 decembrie 2014).vroiam sa va intreb daca pot sta pina la implinirea celor doi ani ai copilului sau trebuie sa ma reintorc la serviciu cu o luna mai devreme (auzisem ca daca unul dintre parinti intra in ccc celalat e obligat sa isi ia o luna din acest concediu).mentionez ca la moentul intrarii mele in ccc pe 2 ani, sotia mea nu lucra si de aceea am intrat eu in acest ccc.intra timp sotia mea si-a gasit de lucru.intrebarea mea e simpla:stau pina la finalul ccc (adica 2 ani) sau ma intorc la serviciu cu o luna mai repede iar luna respectiva sta sotia mea in ccc?multumesc mult.astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.o zi buna.cu stima, adrian nicolae radu
Cel mai recent răspuns: RaduAdi , utilizator 14:57, 12 August 2014
daca sotia nu avea dreptul la CCC nu are dreptul nici la acea luna , deci cand ati depus dosarul sigur a trebuit sa bifati daca sotia are 12 luni lucrate inainte de nasterea copilului sau ceva de genul. Va puteti interesa la cei la care ati depus dosarul daca nu mai tineti minte ce ati bifat(asa am facut eu) le spuneti situatia si ei va vor lamuri. La mine sotul nu avea acest drept intrucat nu avea 12 luni consecutive lucrate inainte asa ca am beneficiat eu de indemnizatie exact pana cand fetita a implinit 2 ani!(dar am bifat de la depunerea dosarului ceea ce trebuia)
Daca la data nasterii copilului mama acestuia nu indeplinea conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci dvs. (tatal copilului) veti beneficia de CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
va multumesc mult pentru raspuns.o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in concediu crestere copil - intre timp disponibilizare luciasilviacostea luciasilviacostea Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai aparte.Am trimis actele angajatorului pentru reintrarea in concediu crestere copil pina la 2 ani, incepind cu 15 iulie. ... (vezi toată discuția)
Tatal in ccc 2 ani RaduAdi RaduAdi buna.ziua.situatia noastra e urmatoarea: sotia mea e din republica moldova si a ramas insarcinata si nu a lucrat inca in romania (nici macar o luna).momentan e ... (vezi toată discuția)
Revenirea la locul de munca magutza magutza Buna seara, in urma cu 1 an si 8 luni am fost nevoita sa imi dau demisia urmand sa nasc in luna respectiva, pentru ca nu aveam minim 1 an de cand eram ... (vezi toată discuția)