avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... problema penala cu un angajator!rog insistent ajutor!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

problema penala cu un angajator!rog insistent ajutor!

am lucrat mai demult la o firma ca si vanzator in magazin intr-un centru comercial. Magazinul nu avea sistem de securitate pentru a ne proteja de furturi. In momentul in care mi-am dat demisia ( pentru neplata la timp a salariilor si a altor probleme interne ) am facut un stoc, pe care ieseam cu plus la marfa. Tin sa precizez ca marfa era introdusa in sistemul nostru direct de la sediul central, sefa noastra de magazin doar receptiona marfa trimisa. In urma unui inventar facut de catre angajator, acesta a constat ca este o lipsa de 30.000 RON si ne-a pus sa semnam ca suntem de acord sa restituim suma respectiva. Una dintre colege a semnat, iar sefa de magazin nici macar nu s-a prezentat la inventar. Dupa mai bine de un an am primit citatie de la politie pe acest caz, pentru a ma prezenta la biroul de investigare a fraudelor insotit de un avocat.

ce pot sa fac in acest caz?ce implicatii are aceasta chemare ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:22, 18 Mai 2009
Potrivit Codului de procedura penala, la art. 176, citatia este individuala si trebuie sa cuprinda urmatoarele mentiuni:
a) denumirea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata care emite citatia, sediul sau, data emiterii si numarul dosarului;
b) numele, prenumele celui citat, calitatea in care este citat si indicarea obiectului cauzei;
c) adresa celui citat, care trebuie sa cuprinda in orase si municipii: localitatea, judetul, strada, numarul si apartamentul unde locuieste, iar in comune: judetul, comuna si satul.
In citatie se mentioneaza, cand este cazul, orice alte date necesare pentru stabilirea adresei celui citat;
d) ora, ziua, luna si anul, locul de infatisare, precum si invitarea celui citat sa se prezinte la data si locul indicate, cu aratarea consecintelor legale in caz de neprezentare.
e) ca partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat;
f) ca potrivit art.171 alin.2 si 3 apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege un aparator, cu care sa se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un aparator din oficiu;
g) ca partea citata poate, in vederea exercitarii dreptului la aparare, sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei.
Citatia se semneaza de cel care o emite.

Daca aveti un exemplar de pe inventarul semnat de catre angajati si sefa de magazin , sa stiti ca acesta v-ar ajuta foarte mult sa dovediti contrariul.
Mergeti insotit de un avocat.
E greu de spus asa fara sa cunoastem mai multe elemente.
Veti da o declaratie si e bine sa aveti si un avocat care sa afle concret despre ce este vorba.

avocat Claudiu Lascoschi
in momentul inventarierii facute de catre angajator nu mai eram angajat al firmei respective, cartea de munca imi este retrasa fara nici un avertisment din partea firmei respective.

Inventarul semnat de angajati a ramas la ei.

sa inteleg ca nu am ce sa patesc nu? pe langa asta eu nu am semnat nici un stat de plata, salariul venea intr-un plic 100 de lei si pe alte 2 carduri diferenta de bani din salariu
Nu aveti ce sa platiti Dmv , dar aveti nevoie de un avocat care sa va reprezinte cand dati declaratia
va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

2 probleme cu angajatorii, rog ajutor!! andreimuresan andreimuresan 1. am lucrat mai demult la o firma ca si vanzator in magazin intr-un centru comercial. Magazinul nu avea sistem de securitate pentru a ne proteja de furturi. ... (vezi toată discuția)
Inventar cu probleme Beauty Beauty Buna ziua As dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face un inventar corect M-am angajat la o firma in functia reprezentat vanzari si timp de 1 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)