Potrivit Codului de procedura penala, la art. 176, citatia este individuala si trebuie sa cuprinda urmatoarele mentiuni:
a) denumirea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata care emite citatia, sediul sau, data emiterii si numarul dosarului;
b) numele, prenumele celui citat, calitatea in care este citat si indicarea obiectului cauzei;
c) adresa celui citat, care trebuie sa cuprinda in orase si municipii: localitatea, judetul, strada, numarul si apartamentul unde locuieste, iar in comune: judetul, comuna si satul.
In citatie se mentioneaza, cand este cazul, orice alte date necesare pentru stabilirea adresei celui citat;
d) ora, ziua, luna si anul, locul de infatisare, precum si invitarea celui citat sa se prezinte la data si locul indicate, cu aratarea consecintelor legale in caz de neprezentare.
e) ca partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat;
f) ca potrivit art.171 alin.2 si 3 apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege un aparator, cu care sa se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un aparator din oficiu;
g) ca partea citata poate, in vederea exercitarii dreptului la aparare, sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei.
Citatia se semneaza de cel care o emite.
Daca aveti un exemplar de pe inventarul semnat de catre angajati si sefa de magazin , sa stiti ca acesta v-ar ajuta foarte mult sa dovediti contrariul.
in momentul inventarierii facute de catre angajator nu mai eram angajat al firmei respective, cartea de munca imi este retrasa fara nici un avertisment din partea firmei respective.
Inventarul semnat de angajati a ramas la ei.
sa inteleg ca nu am ce sa patesc nu? pe langa asta eu nu am semnat nici un stat de plata, salariul venea intr-un plic 100 de lei si pe alte 2 carduri diferenta de bani din salariu