avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cont BPL de catre fisc
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cont BPL de catre fisc

Buna ziua!
Situatia este in felul urmator : un amic de al meu a incheiat un contract de economisire-creditare cu cei de la BCR Banca pt Locuinte strangand acolo o anumita suma. In urma cu cateva zile a dorit sa stie cat anume e in cont si in ce masura ii si poate folosi. Marea dezamagire a avut o sa afle ca nu mai are nici un leut in cont intrucat statul i l-a executat silit pt ca avea de dat bani catre casa de sanatate. Mai mult decat atat si contul de economisire-creditare al sotiei a fost executat desi el era cel ce avea datorii catre casa de asigurari sociale de stat.
Asadar apar 2 intrebari :
1. Poate fi executat un produs de economisire-creditare?
2. Daca da, poate fi executat si cel al sotiei datornicului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:58, 12 August 2014
Pana la creditare, banii din cont sunt ai lui, pot face obiectul executarii silite.
Sotia nu raspunde pt datoriile personale ale sotului, ar trebui sa depuna contestatie. Dansa avea cont separat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot salva locuinta comuna de creditorii sotiei? vlad_r vlad_r Eu si sotia mea suntem pensionari, avand pensiile de 900 si respectiv 600 lei. Evident ca nu traim in lux, dar nici in lipsuri nu am trait şi nici datorii nu ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune serbanc serbanc Buna ziua.As dori sa stiu in cazul in care sotul pierde un proces cu statul si trebuie sa plateasca niste daune daca bunurile sotiei care sunt pe numele ei(ex ... (vezi toată discuția)