avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot salva locuinta comuna de creditorii sotiei?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot salva locuinta comuna de creditorii sotiei?

Eu si sotia mea suntem pensionari, avand pensiile de 900 si respectiv 600 lei. Evident ca nu traim in lux, dar nici in lipsuri nu am trait şi nici datorii nu am avut niciodata.
Dar,… am gasit in casa, ascunsa o geanta plina cu hartii: contracte de imprumut de la mai multe banci, extrase de cont, tabele cu desfasurarea platiilor pe multi ani, chitante de plata, carduri de credit, somatii de plata.
Toate facute de sotie pe numele ei, pentru „nevoi personale”, fara garantii. Nu stiu ce a facut cu banii pentru ca nu vrea sa spuna, zice ca a mers dintr-o datorie in alta, pana a ajuns aici!?
Am gasit printre hartii si doua plicuri goale care ne disparusera de mai mult timp, si in care avuseseram ceva bani economisiti in casa. Atunci am aflat ca nu mai are nici putinele bijuterii pe care le avea, si ca are datorii si la persoane fizice.
I-am dat banii ce-i mai aveam sa plateasca din datorii, dar valoarea lor totala nu am putut sa o aflu. Acum mi-a aratat o somatie de la una din banci care o ameninta cu executarea silita pentru recuperarea intregii datorii, daca nu plateste in 3 zile sumele restante de cca. 4000 lei.
Daca i s-ar pune poprire pe pensie, poate ne-am descurca, oricat de modest. Dar nu cred ca bancile (si sunt mai multe!) se vor multumi, si ma tem pentru casa in care locuim şi care este proprietate comuna. Nu este un palat, este o casa veche, dar este casa pentru care am muncit toata viata.
Marea rugaminte pe care v-o adresez este: cum pot salva locuinta de creditorii sotiei, in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 19:23, 13 Ianuarie 2010
Sfatul meu este sa incercati o negociere cu banca pentru a reusi reesalonarea datoriilor. Daca aceasta incercare va esua, va trebui sa angajati un avocat care sa va asiste si reprezinte in cazul unei executari silite (incepind cu o contestatie la executare) si continuind cu incercarea de a obtine o executare cat mai favorabila, inclusiv prin invocarea neparticiparii si a totalei lipse de acord a dvs. in contractarea datoriilor. Cu toate acestea nimeni si nimic nu va poate garanta ca banca nu va putea obtine executarea silita asupra apartamentului, mai ales daca sotia dvs. nu are alte bunuri imobile/terenuri sau mobile . Ideal ar fi ca sotia, (sau chiar dvs.!) sa fi avut de exemplu un teren pe numele ei, (retrocedat in baza legii 18 de ex.) pe la tara sau alte bunuri ce pot face obiectul executarii, putind astfel invoca, in cazul unei executari silite, o anume ordine preferita in urmarirea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dana tudor dana tudor am un credit de nevoi personale la banca raiffesen nu am mai platit datorita ramanerii fara servici si eu si sotul creditul este din 2006 banca nu mi-a trimis ... (vezi toată discuția)
Imprumut pe baza de contract ioanagabriela ioanagabriela Am imprumutat si eu o suma de bani pe baza unui contract de imprumut facut la un notar public de fata cu ambele parti. Termenul de returnare a banilor a ... (vezi toată discuția)
Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)