Intentionez sa cumpar un teren pentru constructia unei case. Am ales o parcela de teren de la marginea orasului in care locuiesc in prezent.
Am vorbit cu proprietarul terenului si am cerut un draft de contract de vanzare-cumparare. Ei bine, acolo scrie ca proprietarul imi vinde un teren arabil extravilan.
Zona respectiva a fost insa constituita ca si trup intravilan in 2010 (exista hotarare de CL).
Proprietarul mi-a spus ca nu l-a trecut (la primarie din ce inteleg) ca si intravilan si teren de constructie pentru ca asta ar implica pentru el costuri mai mari inclusiv la transferul de proprietate (vanzare-cumparare).
Tot de la el am inteles ca in momentul in care solicit autorizatia de constructie terenul va primi automat statutul de intravilan si teren de constructii.
Acum intrebarile mele ar fi:
* daca cumpar de la el am probleme cand solicit autorizatia de constructie ? Eventuale costuri suplimentare sau intarzieri ?
* cand va figura efectiv ca si intravilan si ca teren de constructii ?
situatia terenului fie intravilan fie extravilan, trebuie sa o verificati dvs. la primarie, sa va lamuriti cum stau lucrurile. Si apoi sa incheiati conbtractul, asta intrucat daca nu e intravilan, cu siguranta veti avea probleme sa construiti pe el.