avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare de teren extravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare de teren extravilan arabil ca si forma mascata de a scapa de impozite - e ok pt mine ca si cumparator ?

Buna ziua,

Intentionez sa cumpar un teren pentru constructia unei case. Am ales o parcela de teren de la marginea orasului in care locuiesc in prezent.

Am vorbit cu proprietarul terenului si am cerut un draft de contract de vanzare-cumparare. Ei bine, acolo scrie ca proprietarul imi vinde un teren arabil extravilan.

Zona respectiva a fost insa constituita ca si trup intravilan in 2010 (exista hotarare de CL).

Proprietarul mi-a spus ca nu l-a trecut (la primarie din ce inteleg) ca si intravilan si teren de constructie pentru ca asta ar implica pentru el costuri mai mari inclusiv la transferul de proprietate (vanzare-cumparare).

Tot de la el am inteles ca in momentul in care solicit autorizatia de constructie terenul va primi automat statutul de intravilan si teren de constructii.

Acum intrebarile mele ar fi:
* daca cumpar de la el am probleme cand solicit autorizatia de constructie ? Eventuale costuri suplimentare sau intarzieri ?
* cand va figura efectiv ca si intravilan si ca teren de constructii ?
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
cristian1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 16:55, 12 August 2014
situatia terenului fie intravilan fie extravilan, trebuie sa o verificati dvs. la primarie, sa va lamuriti cum stau lucrurile. Si apoi sa incheiati conbtractul, asta intrucat daca nu e intravilan, cu siguranta veti avea probleme sa construiti pe el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren intravilan arabil IUBITA_TIANA IUBITA_TIANA BUNA, detin un teren intravilan arabil momentan, inclus in PUG ca fiind intravilan, la limita intravilanului.Doresc sa construiesc o casa pe acest teren, insa ... (vezi toată discuția)