avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor și pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor și pensie alimentara

Am un băiețel de 10 luni, tatăl lui ne-a părăsit de 3 luni noi nefiind căsătoriți locuiam la mine, ce pot face sa obțin custodia copilului numai eu și pensia alimentara? Menționez ca prenatalul îl ia el de la poșta unde are domiciliul la părinți lui și cum as putea ca decand împlinește băiețelul 1 an sa ii vina alocația la domiciliul unde locuim pt ca prenatalul la cerut decât pt 1 an. Mulțumesc mult și aștept răspunsul
dumneavoastră!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 00:23, 13 August 2014
Doar instanta va decide cu ceea ce vreti.
Insa, este posibil sa se dea custodie comuna.
Incercati doar un proces pe pensia de intretinere, as zice eu...dar pe cale de urgenta...
Va trebui sa dovediti cu martori ca v-a parasit...

Referitor la alocatie mergeti la posta sa rezolvati problema ca sa luati dvs. alocatia daca nu intrati in posesia acestor bani.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Posta nu va poate ajuta, iar pt schimbarea destinatarului de la asigurarile sociale, aveti nevoie de o hot a instantei ca cel mic locuieste cu dvs. Intai intrebati la ei ce acte va trebuiesc sa stiti ce aveti de facut,
Copilul a locuit la mine acasă decand sa născut numai ca el ca sa poată lua el prenatalul ia trecut copilul domiciliul lui însă copilul nu a fost niciodată acolo, cum se poate acorda custodie comuna când pe el nu îl interesează de copil, nu ii da nimic, nu vine să-l vadă
In prezent regula este custodia comuna si doar exceptia este custodia exclusiva. Pentru ca este exceptie tb sa convingeti cu probe judecatorul sa hotarasca exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mama.

Prin hotarare judecatoreasca va fi obligat tatal si la plata pensiei de intretinere.

In plus instanta va dispune ca dvs sa incasati alocatia minorului.

Este o problema si daca tatal incaseaza alocatia si nu contribuie cu aceasta suma la cresterea copilului, pt ca alocatia este un drept al minorului si parintele doar o administreaza. Puteti depune si o plangere penala.

Faceti confuzie cand vb de prenatal. S-a terminat cu prenatalul daca s-a nascut copilul.

In mod sigur e vorba despre indemnizatia de crestere a copilului. Daca o incaseaza ar trebui sa stea acasa si sa creasca copilul. Daca nu este asa in realitate, faceti sesizare la Primaria sa i-o sisteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor icago icago Buna ziua, sunt casatorita de 2 ani, am doi baieti, unul de 4 ani, celalat de 1 an , primul copil s-a nascut inaintea casatoriei, recunoscut de catre tata, de ... (vezi toată discuția)