avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperarea pagubei in urma unui accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperarea pagubei in urma unui accident rutier

Buna ziua!Vă solicit ajutorul deoarece am o nelămurire.Vă rog să m-ajutaţi,dacă se poate.Pe 7 februarie 2009 am avut un accident rutier,în urma căruia am fost victimă (fractură deget mare mâna stângă,plagă tăiată în jurul aceluiaşi deget).Medicul legist mi-a acordat 35-40 de zile de recuperare.ªoferul vinovat a refuzat să ne repare maşina,motivând că ne dă firma de asigurări bani.Paguba a fost de 300 milioane lei vechi,iar asigurarea nu acoperă decât 1200-1500 de euro.Deoarece nu ne-am înţeles,urmează un proces.Între timp eu şi soţul meu ne-am reparat maşina şi vrem să ne recuperăm banii.Asigurarea ne dă cei o mie şi ceva de euro numai după ce se încheie urmărirea penală.Aş vrea să ştiu ce se întâmplă dacă noi câştigăm procesul,iar şoferul vinovat nu are banii pe care trebuie să ni-i dea.Precizez că maşina cu care a produs accidentul este a unui oarecare patron la care respectivul lucrează la negru,iar acest patron ne-a tot promis că ne repară maşina sau că ne cumpără alta.Dar,de fapt,el nu urmărea decât să ne retragem plângerea penală,ceea ce nu s-a întâmplat.ªoferul nu are nici vreun bun personal şi nici carte de muncă.Ce se va întâmpla în acest caz?Cum ne vom recupera banii?Putem să dovedim în vreun fel că şoferul lucrează la negru?
Cel mai recent răspuns: CALIN MARIUS CHEREGI , Consilier juridic 17:22, 17 Mai 2009
Despagubirile vor fi obligatoriu acordate in final de catre asiguratorul RCA al soferului vinovat in limita maxima legala a asigurarii iar eventuala diferenta va fi suportata de angajatorul soferului(fie pe cele amiabila daca va impacati, fie in bza hotararii judecatoresti). Eventual puteti face si sesizare la ITM pentru a-l obliga pe patron sa intocmeasca contract de munca.Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs proces daune in urma unui accident rutier Steli Brincoveanu Steli Brincoveanu În urma unui accident rutier ne-am judecat cu şoferul vinovat (pt.neacordare de prioritate).Autoturismul marca Skoda Fabia,proprietate personală a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu victime rozi.constantinescu rozi.constantinescu Sambata,07 februarie a.c.,am fost victima unui accident rutier,eu fiind pasager pe locul din dreapta,iar sotul meu sofer.O camioneta tip Aro ne-a taiat calea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier florri florri Buna,am avut accident cu masina,stand la semafor la culoarea rosie,un sofer beat nu ne-a vazut sau ma rog era atat de beat ca nu a vazut nici semaforul si ne-a ... (vezi toată discuția)