avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cedare/cesiune dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cedare/cesiune dividende

Buna ziua

Pana in 2013 asociatul meu a detinut 5% din partile sociale, incepand cu anul 2014 acesta are 50% parti sociale. Intrebarea mea este daca ii pot ceda o parte din dividendele mele pentru anii anterior, din profitul care nu s-au repartizat inca.
Asociatul meu trebuie sa dovedeasca ca are venit, ori avand 5% parti sociale, acest venit este mic. Doresc a ii cedez dividendele mele. Este posibil legal?

Va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: Cezary , utilizator 11:06, 13 August 2014
Dividendele alocate nu pot fi cedate iar profitul anilor fiscali precedenti ramas nerepartizat si repartizat intr-un an fiscal viitor se repartizeaza la asociatii care vor figura la acel moment si cu procentele din capitalul social de atunci.
multumesc multumesc multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parti sociale tania.florea tania.florea Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de cedare parti sociale in cazul in care asociatul Unic al unei societati cedeaza peste 60% din ... (vezi toată discuția)
Dividende aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Am nevoie urgent de un raspuns pentru urmatoarea problema: Cand s-a aprobat situatiile financiare aferente anului 2014 profitul realizat a ... (vezi toată discuția)
Informatii despre plata si impozitarea dividendelor irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua.! Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? Firma ce inregistreaza profit la sfarsitul anului 2013 in valoare de 6000 lei Intrebari: Daca ... (vezi toată discuția)