avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxa pe stalp facturata utilizatorului final
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxa pe stalp facturata utilizatorului final

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati sa imi lamuresc niste aspecte legate de "taxa pe stalp", deoarece nu inteleg cum eu, persoana fizica ajung sa platesc cota parte din taxa pe stalp ce trebuie achitata de furnizorul serviciilor.

Ieri am fost sa achit contravaloarea abonamentului lunar la UPC. Trebuia sa fie de 65 de lei, TVA inclus, insa mi s-a cerut 68 de lei.
Intrebata, casiera imi raspunde ca cei 3 lei reprezinta 30% din taxa pe stalp, pentru ca UPC-ul achita 70%. Daca as fi avut alt abonament achitam marire de doar 2 lei.
I-am spus ca nu am primit nicio o notificare. Mi-a spus ca voi primi odata cu factura.

Care este baza legala (lege +art.. daca se poate )ce le da dreptul sa factureze clientilor o suma stabilita de ei, motivand ca e procent din asa-numita taxa pe stalp?

Eu, una, nu gasesc.....:O

Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 12:01, 14 August 2014
Nu le trebuie baza legala ca sa va schimbe pretul abonamentului in schimb trebuie sa va dea posibilitatea sa acceptati sau nu aceasta modificare.

OUG 111/2011, art. 51:
(7) în toate cazurile în care contractul încheiat prevede pentru furnizor posibilitatea modificării unilaterale, acesta este obligat să notifice în avans abonatului cu privire la intenția sa și la modificările pe care urmează să le efectueze. începând cu momentul primirii notificării, abonatul trebuie să beneficieze de un termen de cel puțin 30 de zile pentru exercitarea cu bunăcredință a dreptului de denunțare unilaterală a contractului, în cazul în care nu este de acord cu modificările impuse de furnizor, fără plata niciunor penalități sau despăgubiri.
(8) Notificarea se va realiza prin mijloace care să asigure transmiterea acesteia către fiecare abonat.
(9) în cuprinsul notificării se va prevedea expres dreptul abonatului de a denunța unilateral contractul în condițiile prevăzute la alin. (7).

Si nu prea cred ca va scrie ca e procent din taxa pe stalp.
Buna ziua,

inteleg ce spuneti.
Insa, nu am fost notificata in niciun fel si deci nu pot vedea ce invoca UPC-ul. Nici nu stiu daca si cum mi-au dat posibilitatea sa refuz marirea de abonament.

In aceasta situatie, ce variante am?

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La upc - taxa pe stalp, inclusa in factura /08.2014 ? cristiannegru cristiannegru - pt. 2 ani de zile, la UPC, am un Abonament “Pachet 3 Play” ( Internet + Tv + Tel.), Internet = 120 Mbps. - primele 6 luni ( oct.2013 - ... (vezi toată discuția)
Restanta upc romania cesionata catre top factoring gabriel_gavrila gabriel_gavrila Buna ziua! In urma cu 2 ani am reziliat amiabil un contract avut cu UPC Romania pe motiv ca urma sa ma mut in alta localitate unde ei nu puteau oferi ... (vezi toată discuția)
Modificare tarif servicii upc romeo mart romeo mart Suint abonat UPC cu abonament DE MAI MULT DECAT PERIOADA CONTRACTUALA DE UN AN DECI PPESTE DURATA CONTRACTULUI INITIAL DE UN AN CAM DE 3 ANI internet SPEED ... (vezi toată discuția)