avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat care nu s-a prezentat la lucru la data din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat care nu s-a prezentat la lucru la data din contract

Am un salariat care nu s-a prezentat la lucru la data din contract, dar asa cum spune legea am transmis REVISAL-ul cu o zi inainte . Am rugamintea sa-mi spuneti cu ce articol sa inchid contractul de munca. Este corect cu art 31 alin 3?

Art.31 alin(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Nu stiu dace este corect avand in vedere ca nu s-a prezentat nici o zi la lucru.
Este calea cea mai simpla, intrucat va este necesar temei de drept pentru incetarea contractului, de asemenea, am mai intalnit situatii in care demareaza procedura cercetarii discipinare in cauza, desigur mult mai anevoioasa, asadar, solutia incetarii in perioda de proba, atata vreme cat ati inserat perioada de proba corect in CIM, respectiv in informarea prealabila la acesta este varianta cea mai rapida si simpla.
C.i.m. se va putea incheia in baza art.31 alin.3 C.mun., data incetarii putand fi chiar data inceperii activitatii.
Multumesc mult pentru raspuns.
Art. 31 la care faceti referire se aplica daca in CIM sau CCM este stabilita perioada de proba.
Fara existenta unui clauze care sa impuna o perioada de proba NU puteti inceta raporturile de munca printr-o "simpla notificare".

Exceptie fac persoanele cu handicap, in cazul carora legea impune ca la incheierea CIM sa se stabileasca un minim de 45 de zile perioada de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Tocmai ce am angajat un om in postul de vulcanizator, i s-a facut protectia muncii, dupa care nu a mai venit la munca, spunand ca este greu (ceea ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Am urmatoarea situatie : un salariat angajat cu CIM pe perioada nedeterminata in data de 20.09.2015 si aflat in perioada de proba( 90 zile cf. CIM ) de la data ... (vezi toată discuția)
Cim maxisilvia maxisilvia Buna seara, Va rog sa ma îndrumați in problemă de mai jos: M-am angajat la o firma am semnat CIM cu data de 31 ian pe perioada nedeterminat începând cu ... (vezi toată discuția)