avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema cu intabularea pe baza certificatului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema cu intabularea pe baza certificatului de mostenitor

As dori sa stiu daca intabularea se poate face pe baza certificatului de mostenitorin urmatoarea situatie: Mama mea este mostenitoarea bunicilor mei din 1990 care au mostenit un teren de la strabunicii mei (morti in 1954) .Terenul respectiv este cumparat in 1927 dupa cum scrie in actele de mostenire ale mamei dar nu avem nici un act de proprietate nicaieri si nici la arhiva nu gasim nimic.
Cei de la oficiul judetean de cadastru zic ca nu putem intabula acest teren desi toate taxele sunt platite pe numele mamei incepand cu 1990 , anul mortii bunicii.
Ma intereseaza ce as putea sa fac, cui sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:06, 19 Mai 2009
Daca este vorba de teren arabil, trebuia depusa cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate in baza legilor fondului funciar( 18/1991, 1/2000, 247/2005). Daca este vorba de teren intravilan, aferent casei de locuit, varianta cea mai facila a obtierii unui act care sa ateste proprietatea este Ordinul prefectului, asa cum s-a descris mai sus.
Din 2 alegeti una: ori folositi acea sentinta din 1981 de care spuneti, in functie de ce zice ea ori faceti uzucapiune.

De ce acele acte sunt bune pentru ceva dar nun si la altceva, e greu de explicat in scris.
Nu vad de ce acea sentinta nu ar putea fi titlu de proprietate.
Si nu vad nici cum sa ceara titlu in baza legii 18 cand legea aia se referea la alte tipuri de terenuri... Dumnezeule mare!

In concluzie, ca sa faceti titlu, aveti nevoie de un avocat. Vedeti totusi cu sentinta aia, ca un capat de cerere ar fi trebuit sa fie constatarea masei succesorale si asta implica o constatare a proprietatii celui ce lasa mostenirea... aici imi pare ciudat ca nu e completa sentinta!...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune pe un teren lasat prin testament de la tata la fiu MarianCristian MarianCristian Buna ziua Comunitate, va prezint pe scurt situatia cu care ma confrunt. Strabunicul meu cumpara cu Contract V.C. in 1927 un teren in Bucuresti, Raionul Tudor ... (vezi toată discuția)
Succesiune nefacuta din 1927 tsk766 tsk766 Daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: Gospodarie la tara, casa construita in 1927 si teren intravilan, nu s-a facut niciodata succesiune pe ea, au ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau uzucapiune de 30 de ani? calinbubu2004 calinbubu2004 buna...am si eu o problema mare...avem o casa la tara...dar nu avem act de propietate pe teren si pe casa.casa este a strabunicii lui mama. de dansa nu stim ... (vezi toată discuția)