avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CALCUL ERONAT AL COTEI DE INTRETINERE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CALCUL ERONAT AL COTEI DE INTRETINERE

Am avut o garsoniera inchiriata cu contract la administratie . Chiriasul a platit si el cum a putut dar a platit . Intr-un tirziu administatora s-a pus pe capul meu cum ca nu s-a platit intretinerea. Am discutat cu chiriasul care mi-a aratat chitante de circa 8000 lei platiti pe perioada in care administratora sustinea ca nu a platit . Adimistratia ne-a dat in judecata , eu l-am chemat in garantie pe chiriasi si s-a demoinstrat de plata o suma mult , mult mai mica de plata . Ce este de facut cu administratora care a cerut o suma de zezi de mii de lei mai mare decit are de plata chematul in garantie ? O putem trage la raspundere pentru tot scandalul asta care a tinut trei ani de zile ??
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
ContSters326883, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters326883 , utilizator 07:15, 18 August 2014
Avand in vedere ca situatia a ajuns pe rolul instantei de judecata,dv ca parte reclamata nu ati solicitat proba cu inscrisuri respectiv expertiza financiar contabila care sa concluzioneze asupra temeiniciei si legalitatii sumelor impuse la plata ?
Daca exista dovada legala care atesta culpa administratorului de imobil,aveti dreptul sa formulati plangere penala impotriva acestuia,in temeiul deciziei RIL nr 3/02.12.2002,
promovata de procurorul general al parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie
culpa cred ca rezulta din hotarirea care s-a luat si anume ca chiriasul sa plateasca o suma considerabil mai mica decit cea inscrisa in tabelul afisat la aviziuerul blocului cit si cea ceruta in instanta de catre asocialtai de locatari . nu s-a efectuat expertiza . dar este corect ce am spus mai sus ?
Administratorul a calculat si a repartizat pe listele de plata sumele luna de luna. Dumneavoastra aveati dreptul sa contestati in maxim 10 zile de la afisare fiecare suma.
Spunad ca in timp chiriasul
a platit si el cum a putut dar a platit
, este posibil as nu fi platit integral sumele, sa nu le fi platit la timp, sa se fi calculat penalizari s.a.m.d.
Si asa s-a acumulat acolo o suma pe care evident ca cei din conducerea asociatiei cereau sa o achitati. Pentru ca nu ati achitat, asociatia v-a actionat in judecata. In timpul procesului instanta a stabilit ca aveti debite, aveti de plata catre asociatie o suma. Ca aceasta suma nu coincide cu cea solicitata de asociatie si este mai mica, este in avantajul dumneavoastra. Poate ca instanta a constatat ca unele debite erau vechi si le-a prescris, poate a constatat ca o alta suma nu era conform legii... Dar este foarte clar din ce spuneti ca instanta a stabilit un debit si a stabilit ca aveti obligatia de plata.
Sunt foarte rare cazurile cand in instanta se solicita o suma iar instnata sa ia hotararea ca exact acea suma trebuie platita.
Nu aveti motive de suparare pe aceasta tema. Poate alte motive inpotriva administratorului mai ales ca nu administratorul reprezinta asociatia fata de terti si in procese ci presedintele asociatiei.
da asa este . administratora si presedinta fac legea in blocul asta . ca sa nu mai vorbim de furaciuni vizibile . voi vedea ce este de facut dar nu i in regula c se petrece acolo

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative asociatie locatari resursesbc resursesbc Sunt proprietarul unui apartament pe care l-am inchiriat. Chiriasul a plecat, a ramas in urma lui o datorie considerabila. Problema e ca suma este f mare si ... (vezi toată discuția)
Ordinea incasarii debitelor costel111 costel111 Poate administratorul unei asociatii de proprietari sa-mi refuze repetat incasarea taxelor comune si a restantelor fara a achita si penalizarile calculate de ... (vezi toată discuția)
Datorii cheltuieli bloc KOSOVO123 KOSOVO123 dupa cat timp se prescrie o datorie la bloc.Administratorul blocului si presedintele au adunat semnaturi de la cativa proprietari si in numele asociatie a ... (vezi toată discuția)