Buna ziua,
vreau sa divortez de sotul meu din cauza batailor pe care le aplica mie si fetei noastre de 15 ani si am cateva intrebari:
1. Daca intentez actiunea de divort eu, pot sa ma intorc in Spania la munca si sa ma reprezinte un avocat pe toata durata prcesului?
2. Amandoi avem domiciliul in Alexandria(teleorman), se poate sa depun cererea de divort in Bucuresti si sa se desfasoare aici in Bucuresti procesul?
Sunt disperata, mereu se imbata si face scandal, merge peste parintii mei, bate copila de 15 ani si nu se rezolva nimic. Are cunostinte la politia din Alexandria si scapa mereu curat. Ne ameninta si nu putem face nimic, de aceea doresc ca procesul sa se desfasoare in alta localitate si tot de teama lui, as dori sa NU fiu in Alexandria pe durata procesului. Acum stau in Spania, aici lucrez si vreau sa scap odata de acest calvar.
Astept un raspuns urgent, va implor!
Multumesc anticipat
1) Da, daca faceti dovada ca nu va puteti prezenta la proces din acest motiv intemeiat.
2) Nu, veti divorta la judecatoria Alexandria , pe raza careia va aflati domiciliul.
Nu aveti de ce va teme, scopul e sa divortati.
Copilul e la parinti ? Daca bate copilul, puteati sa nu va limitati la a chema politia, ci trebuia sa faceti plangere in scris si s-o depuneti la politie sau parchet.
Puteati depune sesizare si la DGASPC.
Probabil ca pe dvs v-a batut si nu va mai bate pt ca sunteti la adapost in Spania, dar copilul?
Pe el cum il protejati ? Divortul dvs nu o va ajuta pe copila daca nu o luati de acolo.
Puteti cere la judecatorie emiterea unui ordin de restrictie si protectie insa va trebui sa probati agresiunile.
Cereti la divort sa exercitati singura autoritatea parinteasca si sa se stabileasca domiciliul copilului la dvs in Spania.
GI Jane va sugereaza indirect sa va redactati singura apararea desi inteleg ca nu sustine ca puteti fi reprezentata de avocat.
Pentru ancheta sociala va trebuie acte sau pierdeti copilul.
E simpla situatia.
Ca sa luati in Spania copilul va trebuie acordul tatalui si sigur nu se va da...
Probabil ca aveti nevoie de avocat foarte bun deoarece pierdeti copilul in caz contrar.
Doar un alt proces va poate ajuta ca sa luati copilul fara acordul tatalui.
Este un proces excesiv de tehnic si de complicat...si fara avocat nu aveti nicio sansa...
Gi-jane nu a sugerat nimic, a scris doar ca poate fi reprezentata de avocat pt ca va avea motiv temeinic sa nu se prezinte la proces, dvs doar ati repetat ca poate fi reprezentata. nu am zis nicaieri sa isi redacteze singura cererea si nu am recomandat nimic, nici direct, nici indirect.
Mai departe, ati scris " Daca nu exista minori.. ", ori doamna a scris f clar ca exista minor.
Nu pierde niciun copil cu sau fara avocat ! Copilul , poate nu ati observat dar are 15 ani, credeti ca ii mai poate impune cineva ce sa faca si cu cine sa stea ?
Se pot judeca in acelasi proces pt tot.
Fara avocat nu are nicio sansa sa ce, domnule avocat ??
I-ati sugerat ce sa scrie...
Sau poate erau indicatii pt avocat...
Nu am fost sigur ca ati gandit asa...
Oricum tot ea trebuia sa dea indicatii la avocat.
Cum ia copilul in Spania fara acordul tatalui?
Divortul poate dura un an si copilul sa stea in tara.
Eu am un divort asemanator si era probabil cel mai vechi proces ramas pe rol...la prima instanta...
Cu acordul instantei, eu nu am zis ca il poate lua maine.
Oricum, copilul sta la bunici am inteles, adica sper. Poate ramane si dupa divort la bunici daca mama nu ii poate oferi conditii bune in Spania.
editat
Sa ceara la divort prin avocat daca va avea vreunul sau singura daca nu va avea avocat.
Divort
vulpita24
buna ziua !sora mea mai mare este casatorita si are un copil nu mai sta cu acest domn din cauza ca este foarte violent practic a fost obligata de mama acestuia ... (vezi toată discuția)