avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna ziua !sora mea mai mare este casatorita si are un copil nu mai sta cu acest domn din cauza ca este foarte violent practic a fost obligata de mama acestuia sa se casatoreasca tin sa precizez ca sotu ei este in puscarie pentru furt de fier si a obligato pa sora mea sa se marite cu el in puscarie .intrebarea mea este poate sa divorteze la primarie ?sotu nu vrea sai dea divortu copilu are doar 3 anisori jumate .daca se poate cu un sfat ceva .multumesc

[editat scris cu majuscule]
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:20, 29 Martie 2015
Buna ziua,

Nu, nu poate divorta pe cale administrativa decat daca ambii soti sunt de acord. Daca sotul nu e de acord atunci sora dvs trebuie sa se adreseze instantei. Ar fi util sa aiba si un avocat sa nu aiba surprize neplacute.

Succes,
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
Dana Fatol, Avocat
cum a obligat-o ?
Nu poate divorta la primarie nici daca era sotul de acord pt ca au un copil.
Vor divorta in instanta, sora il va cita acolo unde e.
Multumesc dar cum am precizat si mai sus el este la puscarie in momentul de fata. gi-jane cum a obligato pai sora mea lucreaza si cand a venit de la munca mama lui nu a mai primito in casa pana nu este de acord sa se duca la puscarie sa se insoare cu fisu .Si in casa ere si baiatu .Este o poveste foarte lunga si trista .Multumesc doamna avocat pentru sfat
Sora dvs. poate sa inainteze actele de divort si sa solicite obtinerea autoritatii parintesti, pensia alimentra si domiciliul copilului la judecatorie. Domiciliul sotului in actiune il va trece pe cel de la penitenciar. Acesta se va putea prezenta in instanta escortat. Este legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare custodiea copilului sarkan sarkan Buna revin cu o intrebare acuma, dupa mai mult de un an de la divortu care lam avut fosta mea sotie este de acord sami deie mie copilu care care azi a inplinit ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez radumariana25 radumariana25 buna ziua as avea si eu o intrebare sunt separata de sot de un an si ceva as vrea sa dau divort dar el nu vrea sa imi acorde divortu am un copil minor care sta ... (vezi toată discuția)
Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)