avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez

buna ziua as avea si eu o intrebare sunt separata de sot de un an si ceva as vrea sa dau divort dar el nu vrea sa imi acorde divortu am un copil minor care sta cu el ii trimet bani la copil din strainatate si se foloseste el de bani nu are conditii sa creasca baiatu m-a amenitat ca ma omoara am fost de sarbatori in romaniea la parinti si nu mi-a dat voie sa imi vad pe baiat decat o ora in care i-am luat de inbracat ca nu e ingrijit baiatu . a amenitat-o pe mama ca o omoara prin telefon ce pot sa fac sa pot sa dau divort de el eu muncesc in strainatate cu contract de munca .pot sa trimet procura lui tata sa fie in locul meu la divort?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:06, 7 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti formula actiunea de divort , exercitarea autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorului la unul din parinti, cu obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere pentru minor. In ceea ce priveste faptul ca sunteti amenintata atat dvs. cat si familia dvs., puteti formula o plangere penala impotriva sotului. Daca aveti resedinta in strainatate si nu va puteti prezenta va trebui sa desemnati un mandatar sau sa angajati un avocat.
Daca vreti doar divortul si copilul sa ramana la el il puteti mandata pe tatal dvs.
Trebuie insa redactata actiunea de divort si prezentata o motivare in fapt si in drept si semnata actiunea de dvs.
Daca se va respinge divortul nu cred ca veti putea divorta decat daca va dori el.
Adica divortul dvs. se poate respinge daca nu va judecati cum trebuie...
mama dvs poate sa solicite un ordin de retrictie impotriva lui.

trebuie promovata actiune de divort, pe care o puteti depune prin avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ...copilu cu mine si mama plecata din tara aiulian aiulian Buna ziua, Dupa aproape 8 ani de convietuire ma vad in situatia sa divortez din cauza neintelegerilor ....sotia mea care spune ca nu mai simte nimic ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor in timpul procesului tantzat tantzat Buna ziua tuturor! As dori sa stiu in ce conditii se poate solicita incredintarea unui minor unuia dintre parinti pe durata procesului - ce probe trebuie ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 multumesc in primul rind pentru sfaturile primite de cind am postat prima mea doleanta. va rog frumos pt ca sint in nestiinta de cauza sa-mi raspunde-ti la ... (vezi toată discuția)