avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine face mentiunea \'\'definitiva\'\'?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine face mentiunea ''definitiva''?

Am avut un proces cu obiectul "anulare act administrativ/litigiu Curtea de Conturi",iar la recurs s-a dat o solutie diferita (in sensul ca s-a admis partial) fata de cea de la fond.
Intrebari: hotararea din recurs se pune in aplicare fara a se mai face mentiunea "definitiva"? si cine face mentiunea "definitiva" daca dosarul s-a intors deja la instanta de fond?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:07, 20 August 2014
mentiunea definitiva se face de catre instanta de fond la cererea partii.
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
Anamaria Plevit, Avocat
1.Nu, decizia instantei de recurs se legalizeaza si apoi se pune in executare.
2.Mentiunea " definitiva" se aplica de catre instanta de fond, iar pentru aceasta aveti nevoie de cerere adresata presedintelui instantei, taxa de timbru de 5.00 lei si decizia din recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate anulat sofia77 sofia77 Am o problema in legatura cu anularea unui titlu de proprietate. Avem un titlu de proprietate emis pentru diferite terenuri, in total de 3 ha. Am ajuns in ... (vezi toată discuția)
Dificultate în aplicarea menţiunii "definitivă" Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Soluţionarea unui proces a necesitat cele trei etape (fond, apel, recurs) pe vechiul Cod de proc.civ., cu respingerea apelului şi a recursului, rămânând ... (vezi toată discuția)
Cum se poate legaliza o hotarare petre_marian petre_marian buna seara .As dorii sa stiu daca pot legaliza o sentinta judecatoreasca si o decizie a tribunalului.care anuleaza cererea de apel ca netimbrata ,mentinand ... (vezi toată discuția)