avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzare IF care detine o licenta pentru taxi. Se poate?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzare IF care detine o licenta pentru taxi. Se poate?

Buna ziua,
Cineva care are un IF pe care are si o licenta de taxi, vrea sa vanda IF-ul, cu tot cu licenta. Cum se poate proceda in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 14 August 2014
IF nu se pot vinde.

Întreprinderea familiala îsi înceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului în urmatoarele cazuri:
a)mai mult de jumatate dintre membrii acesteia au decedat;
b)mai mult de jumatate dintre membrii întreprinderii cer încetarea acesteia sau se retrag din întreprindere;
c)în conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cererea de radiere, însotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe lânga tribunalul unde îsi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala edy1984 edy1984 vreau sa renunt am la titlu de asociat in if pot fara acordul celuilalt membru? suntem 2 (vezi toată discuția)
Inchiderea unei intreprinderi familiale samel samel Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum sa procedez si ce i-mi trebuie pentru inchiderea unei Intreprinderi familiale (vezi toată discuția)
Nu pot radia if-ul deoarece fostul sot nu vrea sa dea o semnatura loredana167 loredana167 Buna ziua, am un IF facut cu ani in urma impreuna cu fostul meu sot. Facand o paranteza el e un mare excroc , am aflat ca a facut o gramada de lucruri ilegale. ... (vezi toată discuția)