avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire vanzare apartament

Buna ziua,
Vreau sa stiu daca ar putea unul din parinti, sau ambii sa imputerniceasca unul din copiii spre vanzare apartamentului, in cazul in care sunt divortati si nu au facut partajul. Ambii locuiesc in Italia.
Inca ceva, este necesara / obligatorie pentru vanzarea apartamentului intabularea si fisa cadastrala?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:45, 17 August 2014
Ambii parinti pot imputernici (in mod expres) pe oricine (chiar pe unul din copii) sa instraineze un bun imobil aflat in coproprietate -chiar daca sunt divortati-.
Pentru vanzare este necesara intabularea bunului.
Degeaba imputerniceste unul daca celalalt nu e de acord cu vanzarea, ap nu se poate vinde fara acordul ambilor proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj vanzarea apartament Arghir Arghir Am o anume problema...am fost informat de mai multi avocati in privinta asta dar fiecare cu o parere diferita. Situatia fiind: Parintii mei au divortat ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare - cumparare pincguinul pincguinul Buna ziua, Acum cativa ani in urma parintii au hotarat sa vanda casa si terenul aferent celor doi fii, unul casatorit celalalt necasatorit. Contractul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice de familie alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost ... (vezi toată discuția)