avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Preluare credit si executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Preluare credit si executare silita

Buna ziua, ma numesc Florin si am cateva nelamuriri legate de situatia mea financiara.
Am doua credite de consum la Brd, pe care mi le-au acordat in 29.02.2008 si 26.11.2008. Datorita problemelor financiare ale societatii la care sunt angajat si acum, si numarul de salarii pe care nu le-am primit conform CCM, ci in rate (da, salariu in rate..) nu mi-am mai putut plati aceste doua credite. Ultimile plati au fost efectuate la data de 06-09-2010 pentru creditul din 29.02.2008 si 23-08-2010 pentru cel din 26.11.2008. Cel putin asa imi arata in situatia de la biroul de credite din data de 14.08.2014. Doresc sa precizez ca la inceput de tabel imi dau alte date, si anume Data primei restanţe: 31-07-2011 pentru creditul de pe 29.02.2008 si Data primei restanţe: 17-11-2012 pentru cel din 26.11.2008. Mai mentionez ca momentan amandoua sunt cu Categorie de întârziere crt: G si starea lor este: Cont dat la colectare interna sau externa, si anume la Kruk international care bineinteles, imi cer alte sume, mai mari, si imi tot cresc dobanziile si imi trimit lunar amenintari. Luna asta mi-au trimis reclamele doar. Doresc sa stiu care ar fi data de la care a inceput termenul de 3 ani pentru prescrierea datoriilor. Pentru ca am mai avut popriri si nu inteleg de ce, daca pot din punct de vedere legal, nu mi-au pus poprire nici acum pe salariu.
In contractul meu de credit nu scrie nimic legat de preluarea datoriilor de catre alta firma, sunt credite de nevoi personale fara giranti.
Multumesc si astept ajutorul dumneavoasta. :sorry:
Cel mai recent răspuns: florinemil , utilizator 21:56, 15 August 2014
Cititi cu atentie contractul, e specificat ca BRD poate recurge la recuperarea creitului restant prin mijloacele pe care le crede de cuviinta (asta implica si vanzarea creantei catre o firma de recuperare creante).

Dacă prin lege nu se prevede altfel, în cazul obligaţiilor contractuale de a da sau de a face, prescripţia începe să curgă de la data când obligaţia devine exigibilă şi debitorul trebuia astfel să o execute [art. 2524 alin. (1) noul Cod Civil].


Sunt foarte ciudate datele primelor restante, cu aproape 2 ani adaugati (probabil tocmai pentru a evita termenul de prescriptie extinctiva).
Creditul a fost declarat scadent anticipat in momentul vanzarii catre Kruk, pentru ca altfel ei nu pot emite pretentii catre dvs. Consultati portal.just.ro pentru a vedea daca a fost obtinuta o incuviintare de executare silita iar in momentul primirii somatiei de plata, faceti contestatie la executare in care mentionati lipsa instiintare de instrainare a creantei catre Kruk de catre BRD.
Da, ma uit pe portal de ceva timp si e totul in regula. Nu stiu oricum cat de repede se aduce la zi. Intr-adevar nu am fost notificat iar contractul voi incerca sa mai merg la un avocat sa se uita mai atent si el, desi nu e specificat ca BRD poate recurge la recuperarea creitului restant prin mijloacele pe care le crede de cuviinta :), ci prezinta doar metodele pe care trebuiau sa le aplice..si nu spune nimic de alte firme sau predare..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect ca o banca sa-ti vanda un credit in derulare,fara ... aurelia2020 aurelia2020 Este corect ca o banca sa-ti vanda un credit in derulare,fara o notificare prealabila? (vezi toată discuția)
Credit banca cedat catre o firma de recuperari Arlechino Arlechino Buna ziua, Am avut un credit la Banca care a fost cedat catre o firma. La momentul cedarii cei de la Kruc au preluat o datorie de 39,000 lei. Acum suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita Vlad13 Vlad13 Buna ziua.Am o problema cu cei de la kruk.In anul 2006 am contractat un credit cu buletinul de la brd in valoare de 7900 lei,am platit ratele pana in 2010 cand ... (vezi toată discuția)