avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna.

Vreau sa va intreb ceva . Tatal meu are inca 5 frati si in zilele urmatoare bunicii mei i-au chemat pe toti la ei acasa sa discute cine va avea casa. Mentionez ca exista la acea adresa , o persoana cu dizabilitati mentale este surdo-mut si el nu poate lua o decizie asupra sa . Deci ceea ce vreau sa intreb este ca : Daca unul din frati sau din surori va lua casa ( cineva va avea casa ) atunci va trebui sa aiba grija si de fratele neputincios, el neavand unde locui si fara putere de decizie asupra sa ? Bunicii mei vor sa ii dea casa uneia dintre surorile tatalui meu, dar aceasta nu ii convine situatia creata ( de a avea grija de el ) , ea vrea doar jumatate din casa ca si un fel de casa de vacanta( ea locuind la 15 km de casa lor) . Bunicii mei avand mult teren , i-au dat chiar langa casa lor teren unuia dintre frati care are casa facuta acolo. Ei, daca el sta asa aproape de ei, si are clar grija de ei si de fratele nevoias cu dizabilitati, nu ar fi corect ca aceasta casa sa fie data lui si toti frati sa fie de acord cu aceasta hotarare ?
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 16:08, 15 August 2014
am inteles ca nu va aranjeaza treaba cum.. ce vrea ..sa isi imparta averea:(
care-i intersesul dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune io@na io@na Suntem in proces de succesiune de 5 ani.Ambii bunici au decedat,bunicul lasandu_i tatalui meu un certificat de mostenitor avand o cota de 3/4 iar restul de ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa cristi0512 cristi0512 Buna seara .In legatura cu o mostenire pe care tatal meu urmeaza sa o primeasca ,mentionez faptul ca ei sunt 3 frati(el + 2 surori ) .Tatal lui a murit in ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)