avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... legea penala mai favorabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

legea penala mai favorabila

am doua pedepse cu suspendare si mai am un proces....conform noului cod pt inselaciune pot obtine o incetare si am falsul la care pot sa primesc o achitare pt lipse probe......ce se intampla daca cei de la curtea de apel observa ca mai am 2 suspendari?(2 ani si 3 ani) vor contopi? daca vor contopi pe baza noului cod avand in veder calegile nu se mixeaza? sau tot dosarul vor judeca cu vechiul cod?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:35, 15 August 2014
Cazul dvs. necesita o abordare laborioasa.

Multitudinea de fapte si condamnarile pot duce la o pedeapsa cu executare daca se afla.
Daca nu se afla aveti sanse la suspendare.

Daca faptele sunt comise pe legea veche e mai bine...
toate faptele sunt comise pe legea veche....pe fond nu au aflat pe celelalte condamnari,DAR parchetul a facut apel si cred ca e sigur ca de aceea.......
Este posibil sa ajungeti la o pedeapsa cu executare, cu siguranta parchetul stie acum despre cazier.
am o pedeapsa de 3 ani (rezultatul contopirii a 5 pedepse) si una de 2 ani (acela de 2 ani nu a fost contopit din greseala instantei) si am inca un proces pt inselaciune si fals......
Chiar daca rezolvati cu inselaciunea ramane falsul.
Doar daca nu se ajunge la instanta ati avea sanse la administrativa.
Mai depinde si modalitatea concreta a savarsirii faptei si cat se va stradui avocatul dvs.

Daca faptele sunt concurente nu ar fi imposibil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere - incetare proces - schimbarea legilor penale puncuskaa puncuskaa intr un proces penal pt inselaciune si fals daca fac un acord de mediere si se inceteaza procesul pt inselaciune iar pt fals voi fi judecat am sanse sa fiu ... (vezi toată discuția)
Contopire si spor de pedeapsa puncuskaa puncuskaa am o pedeapsa de 3 ani cu suspendare sub supraveghere (5 pedepse contopite din care cea mai grea de 2 ani plus 1 an spor) si acum am fost condamnat la 1 an 6 ... (vezi toată discuția)
Inselaciune-contopiri-spor-situatie grea puncuskaa puncuskaa am avut 6 pedepse cu suspendare pe care curtea de apel a contopit si am ramas cu 3 ani suspendare,dar instanta a gresit si nu a contopit o pedeapsa de 2 ... (vezi toată discuția)