avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil,plecare ilegala din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil,plecare ilegala din tara

Fiul meu este divortat iar custodia copilului,fata-9 ani i-a fost acordata mamei.De cand au divortat 2011,relatiile cu mama copilului fiind bune s-a pastrat legatura cu fata,cheltuielile suportandu-le fiul meu iar de copil m-am ocupat eu si mama ei -aceasta neputand sa se descurce singura datorita serviciului dar si faptului ca de la un an copilul l-am crecut eu.Dupa ce fiul meu s-a recasatorit ,iulie 2013,ea s-a schimbat total.La 1 septembrie 2013 a luat fata de la noi pe motiv ca vrea sa stea si cu ea pana incepe scoala si a transferat-o la scoala la Onesti lasand-o la parintii ei,ea locuind in Iasi.Din acel moment nu ne-a mai permis nici noua bunicilor care am crescut-o si nici tatalui sa mai luam legatura cu fata.Intre timp s-a recasatorit si ea si a plecat, fara sa anunte pe nimeni si fara acordul tatalui,cu copilul in Germania .Care este solutia legala,unde trebuie sa se adreseze fiul meu sa-si poata vedea si tine legatura cu fica lui?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:14, 5 Septembrie 2014
Sa se adreseze Judecatoriei in vederea stabilirii unui program de vizita, daca acesta nu este trecut in sentinta de divort. Daca programul este trecut deja in sentinta mama este obligata sa lase tatal sa viziteze minora conform programului stabilit de judecator, in caz contrar tatal o poate da in judecata.
In sentinta de divort nu e stabilit program de vizite.Daca mama este plecata din tara cu copilul,pe care l-a scos ilegal fara acceptul tatalui,carei judecatorii ne adresam?
Nu l-a scos ilegal din ţară, doamnă, mama are încredinţarea copilului şi nu are nevoie de acordul tatălui.
Numai celor divorţaţi începând din 2012 li se aplică noul Cod Civil, cu autoritatea părintească comună.
Va rog sa-mi spuneti carei judecatorii sa ma adresez,cea de la domiciliul meu sau cea care a dat hotararea de divort,domiciliul din Romania a fostei sotii?
Doamnă, copilul a fost scos din ţară legal, deci şi dacă daţi în judecată mama, veţi pierde şi veţi plăti şi cheltuieli de judecată !!!
Eu văd singura soluţie: o înţelegere cât de cât amiabilă cu fosta soţie prntru a relua legătura cu fetiţa.
Dvs. aveţi perfectă dreptate în ceea ce doriţi, dar legal nu veţi obţine mare lucru.
Puteţi obţine o hârtie pe care scrie "Hotărâre judecătorească" , dar care nu va putea fi pusă în practică în Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Pot scoate copilul minor din tara? Imparatul Imparatul Acuma 2 ani in urma, am divortat si mi-a fost incredintat copilul minor, mie mama lui spre crestere si educare, iar tatal are program de vizita. Vreau acuma ... (vezi toată discuția)