avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile femei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile femei

Ma scuzati ca va deranjez nici nu am cuvinte despre problema in care se afla o femeie/ credeam ca suntem in romania dar cred ca suntem in algeria sau nush: cand un barbat poate sa faca cu nevasta ce vrea de la bataie sechestru viol da e nevasta lui dar nu e sclava lui sa faca ce si cand vrea sa terorizeze si sa bata pe cei 2 copii mici de 4 si 7 ani din ei baiatul deja e inapoiat cu 3 ani din cauza urletelor batailor si femeia sa bage de 5 luni divort nu sa facut nimic nu ai avocat si bani suferi el a aflat sa dus ca are pile si bani si a batut o iar si politia nu se baga cica in fam deci poti sa faci ce vrei cu nevasta pana nu e omorata nimeni nu se baga si uite de 6 luni 3 suflete sunt distruse de un animal imi pare rau dar nu am cuvant mai potrivit si ea saraca si copii sufera ca femeia nu are nici un drept in Romania deci ai semnat un act devine femeia sclava si daca cere ajutor la nimeni nu i pasa deci in concluzie ea spera doar sa aibe tarie sa nu se sinucida pt ca are 2 copii si in romania femeile si copii nu au nici un drept doar barbatii si banii va multumesc ca ati citit povestea nu ma exprim in cuv elevate si poate mai am fost incoerent conteaza suferinta celor 3 suflete care traiesc ,scz nu traiesc aia nu e viata /va multumesc mult daca aveti o idee ceva sunt dispus sa o incerc as face orice pt ei dar in romania numa daca merg sa i dau la ala in cap cred ca as rezolva ceva pt ei chit ca dupa fac eu puscarie dar pana la urma asta cred ca e ultima solutie
Consider ca si d-na consilier Stoica ca anularea casatoriei in circumstantele date,astfel cum au fost relatate, este inoperanta in acest caz.Deci,se poate incepe cu plangere pentru rele tratament aplicate minorului si apoi cu urmarea celorlalte cai aratate atat de mine cat si de ceilalti.Este important ca persoana in cauza sa beneficieze de un ajutor si de sustinere morala.
Eu voi incerca sa va dau cateva idei..
Nu este admisibil ca aceasta femeie sa continue sa suporte tratamente inumane din partea sotului! Probabil ca politia nu se va implica, pana nu se va intampla vreo nenorocire!
O varianta ar fi sa apelati la un centru de adapost pentru victimele violentei...
Vedeti aici(pt jud.Hunedoara), puteti lua dv legatura telefonic, si a cere consiliere si adapost!
[ link extern ]
Tot pentru consilere in astfel de situatii si nr de tel. 021/9833
sorry ca ma bag si eu in seama,dar se pare ca nu doar in zona d-voastra se intampla astfel de cazuri,se intampla in mai multe parti,exista undeva un paragrav in care scrie "barbatul si femeia au drepturi egale" dar se pare ca e doar pe hartie nu si in realitate(nu vreau sa generalizez) si de multe ori trebuie cumva sa dam vina si pe cei 7 ani de acasa,daca acel"animal'' cum l-ati numit d-voastra ar fi primit o buna educatie cred ca altfel s-ar fi comportat cu sotia si copii lui......daca doamna despre care vorbiti nu are absolut nici un sprijin din partea nimanui ar trebui sa ia ca ultima masura ce au spus si domnii/doamnele inaintea mea(sa apeleze la un centru pentru adapost) pana se va pune pe picioare.Inca un lucru ce mi-a atras atentia este faptul ca nimeni nu intervine in a o ajuta pe aceasta doamna,traim intr-o tara "civilizata" :pleasantry:dar nu stim sa intindem o mana de ajutor la nevoie,eu cred ca si aici ar trebui sa tragem un semn de alarma
mult succes si-i doresc doamnei o viata placuta si linistita alaturi de copii ei,nimeni nu merita un astfel de tratament,iar acelui "animal" ii doresc sedere placuta la "racoare".....stiti cum se spune puscaria e facuta pentru oameni nu pentru tractoare :console:
Iata ca aici s-au oferit solutii legale, in vederea ajutarii acestei persoane in suferinta , in mod cert exista si ONG-uri al caror obiect de activitate este stoparea violentei in familie.Solutii exista , important e sa le gasim si sa le adoptam.Nu pot fi de acord cu ideea ca "nimeni nu ajuta " sau "ca nu exista solutii".
@daniele: Doamna a decis sa isi stearga contul la doar 2 sau 3 ore de cand a deschis prezentul topic. Asa ca eu as fi de parere sa inchidem discutia, din moment ce omul care a deschis-o nu mai are nevoie de ajutor sau considera ca nu il poate primi aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul se poate intenta alt oras decat cel de domiciliu? [agresiune] Annie12 Annie12 1..Divortul se poate intenta in alt oras decat cel de Domiciliu? Buna ziua, Am fost martora la o situatie obisnuita in multe locuri din Romania si ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie lenor lenor [b]Salutare , Am si eu o mare problema in familie si anume Verisoara mea este casatorita de aprox 1 an cu un barbat destul de violent ,bataia este rupta ... (vezi toată discuția)
Femeie batuta. "nu fac plangere". anonim: eu cum ajut? brook3013 brook3013 Buna ziua. Cunosc un caz in care o doamna este batuta de catre sotul ei aproape tot timpul. I se vad vanataile pe langa ochi cand vine sa faca curatenie in ... (vezi toată discuția)